E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖzel sermaye hisseleri seçim sonrası yükselişte---

Özel sermaye hisseleri seçim sonrası yükselişte

Özel sermaye hisseleri seçim sonrası yükselişte
06 Kasım 2020 - 16:33 borsagundem.com

Özel sermaye şirketlerinin hisseleri, Washington’da bölünmüş hükümet ihtimaliyle yükselişe geçti. Analistler bölünmüş hükümetin bu şirketler için kötü olmadığını söylüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bazıları için bölünmüş hükümet her zaman kötü haber değildir. Özel sermaye şirketlerinin yöneticileri ve yatırımcıları, demokrat aday Biden’ın seçildiği takdirde vergileri yükselteceğinden ve sektörde düzenlemeleri katılaştıracağından endişeliydi. Ancak şimdi demokratların senatoda çoğunluğu sağladığı bir “mavi dalga” senaryosunun gerçekleşmeyeceği belli olduğu için, rahatlama hissedildi. 

Bu durumun sonucunda, halka açık şirketler arasındaki en zengin beş özel sermaye devinin hisseleri yükselişe geçti. Apollo Global Management’tan Leon Black, Blackstone Group’tan Steve Schwarzman, Carlyle Group’tan David Rubenstein, Ares Management’tan Tony Ressler ve KKR & Co’dan Henry Cravis kazanç elde etti.
Bu beş şirketteki artışın toplamı 2, 2 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bloomberg’e göre, şirketlerin hisse fiyatları, Salı gününden bu yana %6 ila %12 seviyelerinde yükseliş gösterdi. Şirketler Russell 1000 Index Financials endeksinin %3,3 puan önüne geçti.

Bloomberg Intelligence Analisti Nathan Dean, “potansiyel Joe Biden başkanlığının ve cumhuriyetçilerin kontrolündeki bir senatonun, hisse piyasaları için olumlu görülmesinin nedeni, bu senaryonun ‘çıkmaz’ getiriyor olması” dedi. Açıklamasının devamında, “ve çıkmaz, bir mavi dalga senaryosunda gerçekleşebilecek potansiyel politikalara baktığınızda, çok da kötü bir şey değil” ifadesini kullandı.

Bu senaryoda, Jefferies Financial Group’a göre, özel sermaye şirketlerine katı düzenlemeler ve yüksek vergiler gelmeyecek.

Gelirleri kısacaktı

Demokratlar tarafından desteklenen düzenleme değişiklikleri ve vergi artışları satın alma şirketlerini birçok yönden etkileyebilirdi.

Özel sermaye yöneticileri için artan kurumlar vergisi, Bloomberg Intelligence Analisti Paul Gulberg’e göre, “gelirleri kısacaktı”. Ancak aynı zamanda, “fonlarına dahil olan portföy şirketlerini de vurarak, daha yüksek bir orandan vergilendirilmelerine neden olacaktı.”

Sermaye kazançları vergisindeki artış aynı zamanda, fon getirileri için de olumsuz sonuçlar doğuracaktı. Bazı özel sermaye kurucuları, bu seçim döneminde yüksek miktarda harcama yaptı. Schwarzman, cumhuriyetçilerin kampanyasına 30.5 milyon dolar bağışta bulundu ve beşinci en büyük cumhuriyetçi bağışçısı oldu.

Yine de cumhuriyetçilere destek herkes tarafından kabul görmedi. Blackstones’un Başkanı Jonathan Gray, demokrat kampanyasına 3,1 milyon dolar verdi ve aynı zamanda Biden adına bağış toplamak için bir etkinlik düzenledi.

Ünlü yatırımcıdan ayı piyasası uyarısı

 

Wall Street seçimi erken kutluyor

 

Dolar seçim sonrası riskli varlıklar karşısında zemin kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)