E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖzel sektör ve Fed tetikledi---

Özel sektör ve Fed tetikledi

Özel sektör ve Fed tetikledi
29 Ocak 2014 - 16:07 borsagundem.com

Merkez’in faiz kararına rağmen dolar niçin yükseliyor? İşte yanıtı...

GCM Menkul Değerler Araştırma Direktörü Erdoğan Turan, Merkez Bankası’nın rekor faiz artırımı kararından sonra dolarda yaşanan şok gelişmeleri Borsagundem.com için yorumladı. İşte o değerlendirme:

Faiz artırım kutlamaları kısa sürdü. Sabah saatlerinde 2.16 seviyesini gören dolar/tl kurdu öğleden sonra hızla 2.32 seviyesine kadar yaklaştı.

Yükselişe sebep olarak 2 başlık sayılabilir

Birincisi döviz fiyatını düşük değerlendirip, önümüzdeki dönem tekrar yükselmesini bekleyen döviz borcu olan özel sektörün alımları ve bu akşam toplanacak olan Fed’den piyasaya aylık bazda daha az dolar verileceği korkusu

Asıl etkenin Fed korkusu olduğunu düşünüyorum, Fed’in aylık 75 milyar dolar olan varlık alımında 10 milyar dolarlık yeni azaltım yapması beklentiler dahilinde. Bu beklenti de sadece TL’yi değil gelişmekte olan ülkelerin genelinin yerel para birimlerini zorluyor.

Bu akşam Fed yeni azaltım kararı alırsa kurda tekrar 2.30 üzeri görülebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bakkal ALi29 Ocak 2014 21:10

    Arkadaş bu FED'i de öğrendim ya artık ölüm yok.

  • tt 29 Ocak 2014 16:49

    ülkemizin siyasal ve ekonomik krizinden nemalanan hainler allah sizi bildiği gibi etsin .mezarınızda bile rahat yatamayasınız.ne olduda 1 ayda dövize ihtiyaç duyuldu.kim topluyor dövizi bu kadar dövizi neden alıyorlar.

  • süleyman29 Ocak 2014 16:40

    arkadaş 10 milyar TL zaten beklenti dahilinde, şirketlerin dolardaki bu oynaklığı artıracak talebinin kanıtı nerde

  • VATANDAŞ29 Ocak 2014 16:30

    umarım ülkemiz küresel para aktörlerinin hayallerine teslim edilmez, bu oyun bana hiç de yabancı değil.... ve umarım ülkemizdeki, muhalefet veya iktidar siyasi aktörler sorumluluklarını biliyordur.