E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzel okullarda ücret artış oranı belli oldu---

Özel okullarda ücret artış oranı belli oldu

Özel okullarda ücret artış oranı belli oldu
04 Ocak 2023 - 17:11 borsagundem.com

Özel okulların 2023'te yapacağı zam oranı kesinleşti. Milli Eğitim Bakanı Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık" dedi.

Özel okulların yapacağı zammın hangi oranda olacağı merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün özel okul temsilleriyle bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Özer, bu sene bir değişikliğe gittiklerini belirtti ve şu açıklamalarda bulundu:

"Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı Ocak ayında açıklanan ÜFE ve TÜFE oranlarını dikkate alarak bir sonraki eğitim-öğretim yılının özel eğitim ücretlerini belirliyor.

Bakanlık olarak bu sene bir değişikliğe gidiyoruz. ÜFE'den ziyade TÜFE'yi baz alarak 2023 fiyatını belirleme kararını aldık. Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarındaki artışın yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık.

Velilerimizi desteklemek için böyle bir karar aldık"

Özel eğitim kurumları temsilcileriyle de bu oranı tartıştık. Şunu belirtmem lazım: Buradaki arkadaşların tamamı bu fiyatın yetersiz olduğu yönündeki kanaatlerini bize ifade ettiler. Ben, özgür bir şekilde bu görüşlerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine müteşekkirim.

Ama biz hem hükümet olarak hem Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve Tüketici Fiyat Endeksi'ni dikkate alarak böyle bir karar aldık. Hem de velilerimizi desteklemek için böyle bir karar aldık ve bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız."

Özel okullarda yaprak dökümü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş04 Ocak 2023 17:20

    Velileri desteklemişler beyler özel okullara  %65 zam geldi. Cumhur ittifakı birde yıllık enflasyonu %30 diye ilan ederken dimi. Ne güzel yönetiyorlar ülkeyi. % 30 enflasyon hedefleten bu ittifak TUİK kanalıyla uydurulmuş verilere dayanarak çalışanına %30 zam veririken kendi gelirlerine yani vergi ve cezalara %122 zam yaptı. Nasıl ama. harikalar dimi.

  • borsacı04 Ocak 2023 17:20

    seri zamlar gelmesi beklenmeli çünkü faiz haram enflasyon helal yani yeni model ekenomideyiz zamlardan hoşlanıyoruz gıdada zamlar seri gelebilir .yeni model degilde aslında kara düzen ekenomideyiz .günlük manşetler zam olacak .çünkü paramız degersiz . 

  • AHMET ÖZBİLEN04 Ocak 2023 17:19

    HÜKÜMETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.

  • AZAP05 Ocak 2023 01:00

    AHMET ÖZBİLEN  Dalganı geç bakalım Ülkemizde gerçek enflasyon %185 ve üzerinde . Hükümetin EMEKLİ vadandaşlara uygun gördüğü en son artış %30 Emekli maaşın 8 bin 12 bin aralığında ounca gelde geçinmeye çalış . piyasaya son maaş artışları enflosyonu körüklediğini hesaba katmadık .