E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzdil'den Marmaray yemini!---

Özdil'den Marmaray yemini!

Özdil'den Marmaray yemini!
30 Ekim 2013 - 11:13 borsagundem.com

Yılmaz Özdil, yine çok konuşulacak bir yazıyla okurların karşısına çıktı

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, "Yüzerek geçerim, kapısında muska dağıtsalar, gene de bunların yaptığı tüpten geçmem kardeşim!" diyor.

Özdil'e göre hükümetin bugüne kadar denizle ilgili attığı tüm adımlar, felaketle sonuçlandı.

Asya ile Avrupa'yı denizaltından birbirine bağlayan, "Asrın Projesi" Marmaray, uzun süre konuşulacak gibi. Övgüler olduğu gibi itirazlar ve eleştiriler var. İşte onlardan birisi de AK Parti'nin iflah olmaz muhalif yazarlardan Özdil oldu.

Yazar bugünkü köşesinde Marmaray'a neden binmeyeceğini yazdı, hem de iddialı sözlerle. Yazar, iktidarın bugüne kadar denizle ilgili yaptıklarını sıralayıp nelerin yaşandığını kendisine has üslupla anlatıyor:

TUZLA TERSANESİ MORG GİBİ

"Deniz Feneri, malum. Tuzla Tersanesi, morg gibi.Galataport, Ofer rezaleti.
Limanlar ona buna satıldı.Denizbank el âleme verildi. Karaköy iskelesi battı. Haydarpaşa yandı. Mavi Marmara vuruldu. Savarona kerhane oldu.

Piri Reis’i güya petrol aramaya gönderdiler, alt tarafı 200 bin lira ödenmediği için jeneratörünün gümrükte kaldığı ortaya çıktı. Akdeniz’e “vayt si” dedi, white sea Rusya’nın kuzeyinde... Denizi olmayan Ankara’da yağmur yağdı, altgeçitlerdeki arama-kurtarma çalışmalarını “dalgıç”lar yaptı! Pilotlarımızı vayt si’nin dibinden Amerikalılar çıkardı.

VAPURLAR HA BİRE ÇARPIŞIYOR

Denizli belediye başkan adayı Denizli’ye deniz getirip, liman şehri yapacağını söylüyor. Mayoyu yasakladılar. Bademlerin abdesti bozuluyor diye, mayo reklamlarını bezle örttüler. Havuzlar, harem-selamlık.... Vapurlar ha bire çarpışıyor, yanaşırken halat fırlatıyorlar, vatandaşın bacağı kopuyor, deniz otobüsleri kafadan şileplere giriyor, Recep Tayyip Erdoğan feribotu Yalova iskelesine patlattı. "

YÜZEREK GEÇERİM, TÜPTEN GEÇMEM KARDEŞİM

Hükümetin denizle işlerinin hayırlı olmadığını iddia eden Özdil, donanmanın komple hapiste olduğunu söyledikten sonra yazısını çok iddialı bir cümleyle tamamlıyor:

"Valla Marmaray hayırlı olsun ama, bunların denizle alakalı işleri pek hayra alamet değil. Yüzerek geçerim, kapısında muska dağıtsalar, gene de bunların yaptığı tüpten geçmem kardeşim!"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İzmirli30 Ekim 2013 17:05

    o nefret ettiğin şehirde neden yaşıyorsun ozaman.Belediyeden, hükümetten bukadar nefret ediyorsan İstanbul'u terket çok sevdiğin İzmir'de yaşa.Böylece İstanbul'da, İstanbul'luda nefes alır senin yokluğunda.gereksiz vatandaş ve köşe yazarı

  • fer30 Ekim 2013 14:01

    türk vatandaşlığından çıkman senin için en hayırlısı olur.

  • alsancak30 Ekim 2013 13:59

    izmirden istanbula neden göç ettiginizin nedeninide anlatsanda bilsek...

  • bjk30 Ekim 2013 13:46

    üzül dümmmmmm

  • hacı30 Ekim 2013 13:42

    laf olsun diye eleştirirseniz, yalancı çoban misali insanlar size güvenmez. herşeye karşısınız bu nasıl anlayış, akp yi eleştirdiğin konular haklı olmalı, adamlar iki kıtayı bağlayan tüp geçit yapmış hala eleştiriyorsunuz, ben bunda artık kötü niyet ararım

  • ömer muhtar30 Ekim 2013 13:20

    BENCE SEN ZATEN TÜRKİYEDE YAŞAMIYON ZATEN O TÜNELEDEN GEÇMEK İÇİN ÖNCE İZİN ALACAN YAYLON ÖZDİLCE.HADİ SÜR ARABANI.İSRAİLE.

  • rahmi30 Ekim 2013 12:51

    gezicilerin babaları da köprülere karşıydılar yaptırmam diyorlardı ama köprüyü sürügibi doldurup caka satıyorlar

  • marmaray30 Ekim 2013 12:31

    aman sen geçme zaten,sen bekle chp icraat yapsın diye, ama maalesef görmen mümkün değil chp iktidarın, çünkü bu millet ne istanbul belediyesini chp ye emanet eder, ne de türkiyeyi,siz takılın kendi çapınızda 30 mart 2014 sabahı oyları görünce şaşırıp kalırsınız,% 60 almışlar nasıl oldu diye, halktan uzak halka uzak çok enterasan adam yılmaz özdil,

  • arif30 Ekim 2013 12:08

    hadi buyur medya alman medyası başındaki vatan haini yazarları da satılmış kırmızı kalemlerdir saçmalamaya devam edin ihanete devam edin asıl sen o tüpten geçersen başımıza bişeyler gelir nazara gelir koca tüp geçit sakın ola geçeyim deme

  • Osman30 Ekim 2013 12:06

    Marmaray çok üzülecek.. Çok da tınnnnn.. :)

  • yılmaz30 Ekim 2013 12:03

    cem uzanı desteklediğin yazılarını, onun ne kadar dürüst oldğunu anlattığın köşe yazılarınıda yazsana...geçmişi ne çabuk unuttuk cem uzanın 1 numaralı adamıydın

  • celalettin koyuncu30 Ekim 2013 11:34

    GEÇERSEN ADAM DEĞİLSİN.SEN 76 MİLYONDA BİRSİN VE HİÇSİN.BU MEMLEKET İÇİN EN SON OLUMLU NE YAPTIN ÇOK MERAK EDİYORUM.BU İŞLER ÇAMUR ATMAKLA OLMUYOR.

  • sümmeye30 Ekim 2013 11:34

    bence marmayda olma sen olursan herşey olur tavuk bile yumurtadan kesilir.