E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzdil'den çok ilginç türban yazısı!---

Özdil'den çok ilginç türban yazısı!

Özdil'den çok ilginç türban yazısı!
01 Kasım 2013 - 09:58 borsagundem.com

Yılmaz Özdil bugünkü "Yoğun istek üzerine...Türban Büyük Millet Meclisi" başlıklı yazısıyla dikkat çekti

Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bugün farklı bir yazı kaleme aldı. Yazının farklılığı içeriğinden değil harflerin kullanımında ileri geliyordu.

Harflerin yerini değiştirerek kurduğu cümlelerin okunduğu anlaşılır olması üzerinden "türban" eleştirisi yapan Yılmaz Özdil "türban sadece kafayı örtmez her türlü sorunu da örter" dedi.

Yılmaz Özdil'in 'Yoğun İstek üzerine... Türban Büyük Millet Meclisi' başlıklı bu yazısı aslında yeni değil. Özdil aynı yazıyı üç yıl önce 21 Ekim 2010 tarihinde yayınlamıştı.

İşte Yılmaz Özdil'in o ilginç yazısından çarpıcı kısımlar:

"Bir İgnliiz üvinersitesinde ypalın arşaıtramya gröe, klemileirn hrflareinin hnagi srıdaa yzaldıklarıı ömneli dğeliimş asılnda...Öenmli oaln, briinci ve sonncuu herflarin yrenide olamsımyış... Çnküü, kleimleri hraf hraf dğeil, btüün oalark oykuormuşsz... Ardakai hraflrein sırsaı kıraşık da osla düüzgn ouknuyormuş.

*
İinglç di mi?
Bıakn nısal da düüzgn oukdnuuz.

*
Hem oukdnuuz.
Hem anladıınz.

*
Trüban bduur.

*(...)
Asırn itfirası atıılmş, TSK hpase tkıılmış, pkklya pzarlaık yaplııyrmouş, meemlket bölüüynrmouş, yargyıı bdaem byklııı ypmışlaar, deinz feenri ne oulmş, her dröt gnçteen brii isşiz gzeiymouş flian... Hiç öenmi klmaaz.

*
Tartıışlan mseleenin bşınaa ve sounna “trüban” koyğduunda, aarda ypılaan yaınlşları görmeszin, sbaah klkaarsın trüban konşuuursn, aşkam yaatrsın trüban konşuuursn.

*
Kaafn alalk blulak oulr ama...
Akılnda bi tek trüban klaır!

*
Saadce kfaayı örtmez çnküü.
Her srounu öertr trüban.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir02 Kasım 2013 13:36

    süpersin harika bir yazı olmuş

  • yalovali01 Kasım 2013 23:00

    @cinsiyetsiz insan,ben Allahin emirleri oldugu ileri sürülen ayetleri dile getirdim ..kadinlar da erkegin mali olmaya razi zaten,sana ne oluyor kardesim..hem sonra bana ne kiziyorsun yahu,ben mi yazdim o kitabi..))

  • mee01 Kasım 2013 17:16

    sayın expert din sadece bir inançtır. ispatlanmış bir gerçeklik değil. kimi inanır kimi inanmaz. örneğin ben budistte olabilirim agnostik inanca sahipte.

  • expert01 Kasım 2013 16:52

    kadinin bas ortusune olan bu dusmanliginin sebebi nedir ozdil? Allah'in indirdigi dini begenmediginden dolayi mi acaba? cekil dinini yasayanlarin onunden hadii baska kapiya!

  • Ayla Akcan01 Kasım 2013 14:53

    Tek suçlu hükümetin borazanı olan DİYANET.

  • cinsiyetsiz insan01 Kasım 2013 14:42

    Yalovalı neden bu kadar çok korkuyorsunuz kadınlardan?

  • harika01 Kasım 2013 14:42

    türban işi harika oldu, 4 kadınla evlenme ve zinaya 4 şahit kanunu da çıksın bir an önce biz de işimize bakalım

  • özet01 Kasım 2013 14:38

    türbanıma dokunma ülkeyi parçalasan da olur

  • uyanın artık 01 Kasım 2013 14:34

    türban yada baş örtüsü doğal ve demokratik bir haktır ancak özellikle türbanın her şeyin üstünde temel sorun sınıfına sokulması bilinçli bir toplum mühendisliğinin arka plan çalışmasıdır bunun nedeni de özdilin dolaylı olarak belirttiği gibi bu ülkeden iki ülke ve iki halk çıkarma projesinin örtbas edilmesi ve milletin türbanla uyuşturulması ve kutuplaştırılması projesinin temel öğesidir, bu tuzağa türbancılar da karşıtları da gayet iyi düşümüş projenin borazıncı başıları da sürekli bunu gündeme getirip bilinçli çalışmıştır

  • maldini 01 Kasım 2013 14:25

    içerik kalite ve bu içeriğe uygun kurgusal sunum mükemmel olmuş çok zekice yazılmış ilgili derslerde makale sanatı konusunda çiçeroyla birlikte okutulması lazım

  • hakkı01 Kasım 2013 13:39

    yakışmış anladığı gibi yazmış....bence hep böyle yaz ....sisteminiz bu başına ataturk koyuyorsunuz sonunada laiklik ...milletin 80 yıl anasını ağlattınız....

  • yalovali01 Kasım 2013 12:03

    dinimizin emirlerinden biri olan türbani uygulamaya sokan akepeyi tebrik ediyoruz ve dinimizin diger emirlerinden olan faizin yasaklanmasi,bir erkege 4 kadin alma hakki ,erkeklerin mirasdan daha fazla yararlanma hakki,bir erkegin sahitligine ancak iki kadinin sahitliginin denk gelebilmesi vs gibi emirlerin de uygulamaya sokulmasini sabirsizlikla bekliyoruz..

  • cez01 Kasım 2013 12:00

    Arap kadınları başlarını açabilmek için mücadele ederken bizimkilerin kapanması çok tuhaf bir durum.ben şuna eminimki bir 10 yıl sonrada bu defa başlarını açabilmek için mücadele edecekler. ve o zaman Atatürk ün ne kadar dahi müthiş bir insan olduğunu daha iyi anlayacağız. bugün yaşananlar gelecekte Atatürkü çok daha iyi anlamamızı sağlayacak.

  • cez01 Kasım 2013 11:57

    Tanrının bu kadar kusursuz bir evren yaratıp sonrada kadının başını örtmesini emretmesi gibi tuhaf bir durum olabilir mi? kadınlar örtüyorsa erkekler neden örtmüyor?

  • enver01 Kasım 2013 11:54

    yılmaz özdilin okuma yazması yok galiba,bunlar ne biçim cümleler.

  • Mehmet01 Kasım 2013 11:50

    Hep kandırdılar Kur'an oku ile başlıyor diye.Türkçe okumayın çünkü anlarsanız sömürü biter.Arapça okuyun anlamayın.Çocuklarımız Arapça Kur'an okuyor diye övünün.

  • dcevik 01 Kasım 2013 11:24

    harbiden sen örümcek kafalıymıssın.dine inanamak onu yasamakla olur.ben türk olduğuma inanayım ama alman gibi yaşayayım.ve türbanı sorun haline kim getirdi acaba bunu düşünebiliyor musun

  • orumcek kafa01 Kasım 2013 11:10

    peygamber efendimizin hadislerini okusaniz dini inanclarin bu sekilde savunulmayacagina, siyasete oyuncak edilmemesi gerektigini ve siyasetin din uzerinden yapilmayacagini anlardiniz. herkesin inanci kendine, artik egitimli gelismis bir ulkeyiz. eskiden insanlar okuma yazma bilmezken yol gostermek gerekirdi, artik herkes okuyarak kendi yolunu bulabilir. kimseye bir inanci zorla yasatamazsiniz( yada kendi istediklerinizi). SIZ DINE INANAN DEGIL, DINCI SINIZ BUNU BIR IS BELLEMISSINIZ.

  • Türban kimin sorunuydu?01 Kasım 2013 11:03

    Onu serbest bırakanların mı, yoksa okuldan,kamudan,meclisten dışlayanların mı? Hakikaten kimin sorunuydu türban???

  • dcevik 01 Kasım 2013 11:00

    bende sn Özdile takulmadan soruyorum.Bu Ülkede türbandan önce önemli sorunları çözmeyip ısrarla türbanı yasaklayarak sorun haline getiren zihniyetden neden rahatsız olmazsın be adam.

  • nuray boguc01 Kasım 2013 10:59

    yine super yazmıs

  • vatanın sahipleri01 Kasım 2013 10:49

    zorunuza gidiyor biliyorum ama 14 yıl önce sunu demiştik gün gelir hesap döner keser döner sap döner işte o gün bugün üç tani imtiyazlı ital türk ital diyorum bunların bir cogu ital türk felan degil kendini bu ülkenin sahibi olduklarınaa okadar cok inandılarki ama o ruya bitti çakaların uluması aslanın kükremesine kadar sürer aslan bir kükrerse işte o gün cakalların kıyameti gelmiştir bu gün o gündür bu aslan 2001 de kükredi artık dönüşyok cakkalalr nekadar bagırsada aslanın aslanın gazabından kurtulamazlar bu gün kıyamet gelmiştir artık...

  • kadir01 Kasım 2013 10:24

    takılmadan okudum.Yılmaz Özdil sen bir harikasın vede herzamanki gibi çok haklısın.