E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖzdemir'den piyasa yorumu!---

Özdemir'den piyasa yorumu!

Özdemir'den piyasa yorumu!
30 Aralık 2013 - 07:36 borsagundem.com

Operasyonu değerlendiren işadamı Nihat Özdemir “Piyasalarda yaşananlar geçici. Ancak Mayıs 2013’teki şartları özlüyoruz” dedi

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından piyasanın dengesi bozulurken, iş dünyasının Türkiye ekonomisine güveni devam ediyor. 3. havaalanı ihalesini kazanan 5 ortaktan biri olan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, borsa, faiz ve dövizdeki rakamların kalıcı olduğuna inanmadığını belirterek “Bazı olaylardan dolayı piyasanın verdiği geçici tepki. Borsadaki düşüş gerçekten çok büyük. Dövizdeki yükseltiyi de normal görmüyorum. Ekonominin gerektirdiği rakamlar değil. Bazı olayların neticesinde piyasanın verdiği geçici tepki” dedi.

İş dünyası olarak Mayıs 2013’teki şartları özledikleri ve istediklerine dikkat çeken Özdemir “Bütün ekonomik göstergeler bu dönemde en iyi noktaya gelmişti. TL’nin yabancı para karşısındaki değeri, faizlerin yüzde 4 civarında konuşulması, büyümenin iyi olması. Bütün iş dünyası bu şartları istiyoruz. Arkadan yaşanan Gezi olayları sonra 17 Aralık olaylarının tesiri... Şu andaki bozulmanın tesiri olarak görüyoruz” diye konuştu.

Üstlendikleri projelerin uzun vadeli olduğunu vurgulayan Limak’ın patronu Nihat Özdemir, piyasalardaki gelişmelerin geri ödeme ve yeni yatırımlarda etkili olmayacağı görüşünde. Dünya genelinde 2014’ün 2013’ten iyi olacağının söylendiğine dikkat çeken Özdemir “2014’te görünen iki seçim var. Mahalli seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. 2015’teki seçimin de 2014 yılına çekileceği de konuşulmaya başlandı. Ekim ortasında veya kasım başında. Avrupa’daki iyileşmeden Türkiye de fayda görecektir. 2014 yılından ümitliyim” diye konuştu.

BU ŞARTLAR GEÇİCİ

Türkiye’nin önemli büyük projelere soyunduğunu dile getiren Özdemir, şu değerlendirmede bulundu: “İzmir Otoyolu, Gebze Köprüsü, 3. havalimanı, üçüncü köprü. Türkiye bu yatırımlarla çok dikkat çekti. Bu şartların geçici olduğunu düşünüyorum. Projeler uzun süreçte gerçekleştirilecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)