E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporÖzdemir'den Ali Koç'a 'borç' mesajı---

Özdemir'den Ali Koç'a 'borç' mesajı

Özdemir'den Ali Koç'a 'borç' mesajı
11 Ağustos 2020 - 09:32 borsagundem.com

Bankalar Birliği ile borç yapılandırması yapmadığı için Fenerbahçe’nin takım harcama limitinin düşük olduğuna dikkat çeken TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Ben Fenerbahçe Başkanı olsam, borç yapılandırmasına imzayı atar ve kulübü düzlüğe çıkartırdım” dedi

TFF, 2020-21 sezonu takım harcama limitlerine itiraz eden 8 kulübün başkan ve yöneticileriyle dün Riva’da bir araya geldi. TFF adına başkan Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile Kulüp Lisans Kurulu üyelerinin yer aldığı toplantıda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Göztepe, Antalyaspor ve Sivasspor’un temsilcileri hazır bulundu.

Üç saat süren zirvede kulüpler, itirazlarının gerekçesini anlattı. Buna karşın ağır eleştirilere hedef olan Kulüp Lisans Kurulu üyeleri kendilerini savunurken, TFF cephesinden dikkat çekici yorumlar geldi.

KASIMPAŞA VE GÖZTEPE'YE HAKSIZLIK
Toplantıda 154.4 milyon TL limitli Fenerbahçe ve 259 milyon TL limitli Beşiktaş’a karşın Galatasaray’ın 429 milyon TL’lik limitine dikkat çekilerek, “3 büyüklerin bütçeleri arasında bu kadar fark olmamalı. Bunun bir dengesi olmalı” görüşü ağırlık kazandı. 

Bir diğer önemli talep de Kasımpaşa (69 milyon TL) ve Göztepe (79.8 milyon TL) gibi, borçları bulunmayan şirket kulüplerinden geldi. Her iki kulübün yetkilileri, “Borcu olmayan kulüplere neden limit koyuyorsunuz?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Buna karşılık Kulüp Lisans Kurulu üyeleri, “Sizinle ilgili yaşanan sorun teknik bir konu. Bunu görüşeceğiz” derken, iki kulübe haksızlık yapıldığı görüşünde birleşildi.

KOÇ CEVAP VERMEDİ
Zirvede en çarpıcı diyalog Ali Koç ile Nihat Özdemir arasında yaşandı. Kurul üyeleri, Koç’a, "Limitiniz, borç yapılandırması yapmadığınız için düşük" dedi. Bu noktada devreye giren Özdemir, "Ben Fenerbahçe Başkanı olsam, borç yapılandırmasına imzayı atar ve kulübü düzlüğe çıkartırdım. Bu sayede limiti artırır ve takımı geçen yıl bile şampiyonluğa oynatırdım" dedi. Özdemir’in bu sözüne Koç cevap vermedi.

YAPILANDIRMAYA İMZA ATMADIM ÇÜNKÜ...
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takım harcama limitlerinin düşük çıkmasının 1 numaralı sebebi olduğu belirtilen ‘Bankalar Birliği ile borç yapılandırması anlaşması’na imza atmaması konusundaki kararlı tavrını dün de sürdürdü. Nihat Özdemir’in, “Sizin yerinizde olsam imzayı atardım” şeklindeki sözlerine cevap vermeyen Koç, toplantının bir başka bölümünde, yapılandırmaya neden karşı çıktığını şu sözlerle anlattı:

"Ben, ödeyebileceğim bir anlaşmanın altına imza atmak istiyorum. O anlaşmayı yaptığım an temerrüte düşüyorum. Ayrıca, ödeme vadesi de çok kısa. 5 yılda ödememiz mümkün değil, bu sürenin 10 yıla çıkarılması lazım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 91,20
En Yüksek: 92,00
En Düşük: 89,70
Değişim -5,88 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,58
İşlem Hacmi 413.129.518
Toplam Adet: 4.547.901
Ağırlıklı Ort.: 90,90
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil ÖVER12 Ağustos 2020 12:37

    Benim bildiğim borç borçla ödenmez. Hele bankayla yapılandırmaya girdinmi tepe taklak gidersin.federasyonun önceki yönetimleri sorgulaması gerekir. Hazıra dağ dayanmaz. Fenerbahçe konusunda nihat Özdemir kendisi dahil önceki yönetimleri sorgulamalı. Takımı uçurumun kenarına getirenler onlar. Kendi şirketleri niye borç batağında değil. Ali Koç Başkan sonuna kadar haklı.

  • Mehmet ÜNLÜER12 Ağustos 2020 10:36

    Ali KOÇ'u sonuna kadar destekliyorum. Yaptıkları çok doğru. Neden gidip bankalara borçlansın. Hiç bir şey bilmiyorsa bedelli sermaye artırımına gider. Muric gidici zaten ordan 20-21 milyon € gelir, Gustova'ya iyi para veriyorlar, neden FB kıskaca soksun. Koç'u yönetip bugün ki haline getirenler FB'yi mi yönetemeyecek. Artık büyük paralar harcayarak şampiyon olma dönemleri kapandı. Bir kaç sene sonra sistem otursun FB önüne kimse geçemeyecek.

  • Gercekler11 Ağustos 2020 11:23

    Kulupleri batırsn Yanlış trasferler politikaları. İşe bitmiş atık duruma gelmiş avrupadaki futbolculara hem büyük bonservis imza fakan paraları ödeme hem büyük futbolcu ücreti ödeneler. Son demlerine gelmiş bu futbolcularında sahadaki önceliği her hangi bir fazla mücaddele edip yorulmadan sakatlanmadan para kazanma ömürlerini uzatmak. Zaten çoğuda düşük performastan sonra beleşe bonservislerini alarak üstüne tazminatta alarak yeni kuluplere göz kırpıyorlar. Menajer danışmanlığı ile Nson yıllarında ne kadar transfer o kadar çok para!

  • serdar11 Ağustos 2020 11:18

    Sayın Ali koç,un fenerde kredisi tükenmek üzere,taraftarın sabrı tükenmek üzere,federasyon doğru söylüyor,bu kadar borç yükünü bu kulüp kaldıramaz,artık alt yapıya önem verirse daha mantıklı olur,

  • Muhsin12 Ağustos 2020 15:50

    Yazık koskoca fenerbahçe ye insanların duyguları kalmıştı sömürülmedik onuda ali koç yaptı.Tebrikler.

  • Mehmet ÜNLÜER12 Ağustos 2020 10:42

    Kredisi neden tükensin. İşte Ali KOÇ'da tam bunu yani birclari bitirmenin mücadelesini veriyor. Artık eskisi gibi flaş transferler yaparak şampiyon olma devri kapandı. Bakın; Bursa Başakşehir nasıl şampiyon oldu. Alanya ve Sivas nasıl başarılı oldu. FB kaynak çok en basit olanı bedelli sermaye artırımı, ama bu kaynakları hemen harcamak doğru degil. Nasıl 02 Temmuzda FB'mizi ele geçiremediler. Bu da başka türlü operasyon.

  • Finans11 Ağustos 2020 11:17

    100 -500 gönüllü işadamına 10 liradan hisse ihracı ile tahsisli sermaye artışı yapılarak, sermaye 200 milyona çıkarılsın. Ama bu işadamları kendiletine tahsis edilen hisselerin %70 inş sermaye artışı tamamlandıktan sonra hakim ortak olan Fenerbahçrliler derneğine bağışlasın. Sonuç; hakim Ortaklığı %70 lik ortaklığı değişmez olur, şirket kasasına iyi nakit sağlanır ve finasal sorunlar kalmaz. şirket mali olarak güçlenir ve sportif başarılarda yakalanırsa 10 liradan kenfiletine tahsis ediken hisseler alınan hisseler zamanla çok değerlenir.

  • Fenerbahçe11 Ağustos 2020 09:54

    imza atıp kulübü devlete borçlandırır, daha sonra Katarlılara satarsın. İyi ki Ali Koç imza atmadı bankalar birliği ile.