E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzbekistan'dan Taliban'a: Sınır ihlallerine sert karşılık verilecek---

Özbekistan'dan Taliban'a: Sınır ihlallerine sert karşılık verilecek

Özbekistan'dan Taliban'a: Sınır ihlallerine sert karşılık verilecek
17 Ağustos 2021 - 22:01 borsagundem.com

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, Taşkent yönetiminin sınır güvenliğinin sağlanması konusunda Taliban'la yakın temas içinde olduğunu ve sınır ihlali girişimlerine sert karşılık verileceğini duyurdu.

Afganistan'daki duruma ilişkin bir açıklama yapan Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, "Özbek tarafı, sınır güvenliğinin sağlanması ve sınır bölgesinde sükunetin korunması konularında Taliban temsilcileriyle yakın temaslarını sürdürüyor. Devlet sınırına yönelik her türlü ihlal girişimlerine Özbekistan mevzuatına uygun olarak sert şekilde karşılık verilecek" ifadelerini kullandı.

Bakanlık, Afganistan'da iktidar devrinin uluslararası hukuktaki genel kabul görmüş normlar dikkate alınarak genel bir fikir birliği temelinde barışçıl yoldan gerçekleşeceğini umduklarını belirtti.

Afganistan'daki güçlerin kapsayıcı bir hükümet kurmaya hazır oldukları yönündeki açıklamalarını desteklediklerini ve Doha'daki müzakereler kapsamında tam kapsamlı barışın sağlanacağını umduklarını belirten bakanlık, "Olayların bu yönde gelişmesinin ulusal uzlaşının sağlanmasına katkıda bulunacağından ve güçlü ve hukuken ehliyetli bir devletin kurulması için gereken koşulları sağlayacağından eminiz" diye ekledi.

İngiltere'den dünyaya 'Taliban' çağrısı

Almanya'dan Talibanla 'müzakere yürütme' kararı

Afganistan'da mahsur kalan 5 Türk yardım bekliyor

Afganistan'ı işgal eden George Bush'tan açıklama

Dünyaca ünlü yazar: Afganistan’ın kadınları terk edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)