E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiOZBAL-DOGUB: Türk Akımı Projesi---

OZBAL-DOGUB: Türk Akımı Projesi

OZBAL-DOGUB: Türk Akımı Projesi
11 Ekim 2016 - 09:44 borsagundem.com

Türkiye ve Rusya arasında Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi ile ilgili anlaşma imzalanması boru üreten firmaları hareketlendirdi

Türkiye açısından en önemli haber Türkiye ve Rusya'nın Türk Akımı anlaşmasını imzalaması oldu. Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi, iki hattan oluşacak ve toplam 31.5 milyar metreküp kapasiteye sahip olacak. Hatlardan biri Türkiye'ye uzanacak ve Türkiye'nin ihtiyaçları için kullanılacak. Diğer hattın ise Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanıyor.

Haberin ardından ürettiği boruların doğal gaz, petrol ve su borusu hatlarında, liman inşaatlarında kazık borusu ve genel amaçlı olarak kullanılan Özbal Çelik Boru (OZBAL) şirket hisseleri yükselişe geçti. Hisseler yüzde 17 yükselerek 1.59 TL'ye ulaşarak en çok yükselen hisselerden oldu.

Bir diğer boru şirketi olan Doğusan Boru (DOGUB) yüzde 11 yükselişle 1.19 TL'yi görerek en çok yükselenler listesinde yerini aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)