E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖzbal Çelik Boru, kısa çalışma uygulamasını 6 aya çıkarıyor---

Özbal Çelik Boru, kısa çalışma uygulamasını 6 aya çıkarıyor

Özbal Çelik Boru, kısa çalışma uygulamasını 6 aya çıkarıyor
19 Mart 2019 - 18:58 borsagundem.com

Özbal Çelik Boru, Türkiye'de ve global ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle şirkette bir süredir devam eden 'kısa çalışma' uygulamasının 6 aya kadar uzatılması için başvuruda bulundu

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Özbal Çelik Boru (OZBAL), geçtiğimiz Ocak ayında başlattığı 'kısa çalışma' uygulamasının süresini uzatmak için Türkiye İş Kurumu'na başvuru yapıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, Türkiye'de ve global ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle şirketin halen tam kapasite çalışma imkanının bulunmadığı ifade edilerek, bazı birimlerin tamamen kapatılması, bazı birimlerin ise kısmen çalışmasına yönelik başlatılan kısa çalışma uygulamasının süresinin altı aya kadar uzatılması için başvuruda bulunduğu kaydedildi.

Şirket tarafından başvuruyla ilgili KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19.03.2019 tarih ve 2019/8 no'lu kararıyla:

''Türkiye İş Kurumu'nun 25.01.2019 Tarih ve 93613899-404 sayılı uygunluk oluru ile 01.02.2019 Tarihinde kısa çalışma uygulamasına geçilmiştir. Gerek ülkemizde gerekse global ölçekte yaşanan ekonomik daralma müşteri siparişlerinde azalma, yatırım projelerinde ertelemeye sebebiyet verdiğinden, Şirketimizin halen tam kapasite çalışma imkanı bulunmamaktadır. Bu amaçla bazı birimlerin kapatılması, bazı birimlerin ise kısmen çalışmasına yönelik başlatılan kısa çalışma uygulamasının süresinin altı aya kadar uzatılması için 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun Ek 2. Maddesinin 6. Fıkrası uyarınca başvuruda bulunulmasına, Öz Çelik İş Sendikası'na yazılı bildirimde bulunulmasına ve konu ile ilgili gerekli tüm işlemlerin sevk ve idaresi için Hasan Tufan BALLI'nın yetkilendirilmesine katılanların oybirliği ile karar verilmiştir. ''

Özbal Çelik'ten 'kısa çalışma' başvurusu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ19 Mart 2019 22:16

    BUNLAR İŞİ ÖGRENMİŞ DEVLETİ SOY YATIRIMCIYI SOYMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY ÖGRENEMİŞLER YÖNETEMİYORSAN SATARSIN REZALET BİR YÖNETİM RESMEN BATTIK.