E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiOZBAL: Birleşme başvurusu---

OZBAL: Birleşme başvurusu

OZBAL: Birleşme başvurusu
22 Haziran 2021 - 11:04 borsagundem.com

SPK’ya birleşme başvurusu yapıldığı açıklamadan sonra şirketin pay yapısında değişim yaşandı. Bu gelişmeler ışığında Özbal Çelik Boru hisselerinde yükseliş hızlandı

Özbal Çelik Borus (#OZBAL) Erciyas Çelik'e devrolması suretiyle Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesi ile ilgili SPK'ya başvurdu.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimiz'in 17.06.2021 tarihli ve 2021/8 sayılı Yönetim Kurulu doğrultusunda

Şirketimiz'in ("Özbal Çelik"), Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. ("Erciyas Çelik") ile, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, Birleşme Ve Bölünme Tebliği (II-23.2), Önemli Nitelikteki İşlemler Ve Ayrılma Hakkı Tebliği (II-23.3), 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, Ticaret Sicil Yönetmeliği, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde, tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde Erciyas Çelik'e devrolması suretiyle Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesine ,

Birleşme işleminin, işleme taraf şirketlerin bağımsız denetime tabi tutulmuş 31.12.2020 tarihli finansal tablolarının esas alınarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Birleşme işleminin, Özbal Çelik'in sağlıklı bir operasyonel ve finansal yapıya kavuşması suretiyle, birikmiş geçmiş dönem borçlarını ve tüm finansal yükümlülüklerini yerine getirebilecek duruma getirileceği ve yönetim ve ortaklık yapısında, faaliyet konularında bir değişiklik olmaksızın grup içinde yapılacak birleşme ile yönetimde yalınlaşma temin edileceği gerekçeleri ile Önemli Nitelikteki İşlemler
Ve Ayrılma Hakkı Tebliği (II-23.3)'nin "Ayrılma hakkının kullandırılması yükümlülüğünden muafiyet halleri" başlıklı 16. Maddesinin (c) ve (g) bentleri doğrultusunda Şirketimiz bakımından ayrılma hakkından muafiyet koşullarının sağlanmış olduğu düşünülmektedir.

Bu nedenle SPK'dan anılan bentler uyarınca ayrılma hakkı kullandırılması yükümlülüğünden muafiyet tanınması talebinde bulunulmuştur.

KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. tarafından hazırlanmış olan Uzman Kuruluş Raporu, bu rapor uyarınca hazırlanmış Birleşme Sözleşmesi ve Birleşme Raporu, Duyuru Metni Taslağı ve ilgili mevzuat uyarınca hazırlanması gereken sair bilgi ve belgeler ile birlikte 17.06.2021 tarihinde SPK'ya başvuru yapılmıştır.

İşbu açıklamada bahsedilen birleşme niyetiyle görüşmelere başlanması hususu ile ilgili olarak, Yönetim Kurulu tarafından, 02.03.2021 tarihinde, bağımsız değerleme firmalarıyla görüşmeler yapılması, yapılan görüşmeler çerçevesinde uygun görülecek değerleme şirketi ile uygun ve makul şartlarla sözleşme imzalanması, değerleme çalışmaları neticesinde oluşacak değerlere göre, Şirketimiz ile Erciyas Çelik Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşmesi hususunun yeniden yönetim kurulumuz gündemine alınarak müzakere edilmesi yönünde karar alınmış olduğundan, aynı yönetim kurulu kararı ile Şirketimiz'in meşru çıkarlarının zarar görmemesi, yatırımcıların yanıltılmaması ve zarara uğramaması ve ayrıca bilhassa sosyal medyada yapılması muhtemel spekülatif haberlerin/yorumların önüne geçilmesi ve bu sayede Şirket ve yatırımcıların haklarının korunmasını teminen, SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ıncı maddesi kapsamında içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir.

Bu açıklama, erteleme sebeplerinin ortadan kalkması üzerine yapılmaktadır."

Bu arada, Erciyas Holding tarafından 19.400.000 adet pay borsa dışından satılırken, holdingin şirket sermayesindeki payı %10,20'ye geriledi. Vedat Levi, 3.640.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %9,20'ye yükseldi. Timur Büyük, 4.280.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %9,20'ye yükseldi. Nevzat Taşkın, 4.100.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %9,42'ye yükseldi. İsmail Tamer Altılar, 3.910.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %8,90'a yükseldi.

Bu gelişmeler ışığında 7 lira seviyesinden yükselişe geçen Özbal Boru hisseleri bugün de tavan oldu ve 11.13 lira oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)