E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖz, Çağlayan'dan alkışlarla uğurlandı---

Öz, Çağlayan'dan alkışlarla uğurlandı

Öz, Çağlayan'dan alkışlarla uğurlandı
11 Ocak 2014 - 04:08 borsagundem.com

Bakırköy Başsavcı vekkiliğine atanan Zekeriya Öz, Çağlayan'daki çalışma arkadaşlarıyla vedalaşıp Bakırköy Adliyesi'ne geldi. Öz, yeni odasına girmedi

İstanbul Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Başsavcı vekilliği görevine atanan Başsavcı Zekeriya Öz Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. Makam odasının bulunduğu 4. kattan korumaları eşliğinde çıkıp kat asansörüne binerek protokol binasının eksi 1. katına inen Öz'ü, Ergenekon Soruşturması'nı beraber yürüttüğü Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Cihan Kansız'ın da bulunduğu 50'ye yakın hakim savcı ve adliye personeli karşıladı. 

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Bina içinde meslektaşları ile el sıkışıp sarılarak vedalaşan Öz, yoğun alkışlar arasında binadan çıktı. Öz'ü uğurlayanlar arasında Başsavcı Turan Çolakkadı yoktu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın bir programa katılım için saat 14.00 sıralarında adliyeden ayrıldığı öğrenildi. 

"HEPSİ YASAL OLARAK YAPILIYOR. SİZ MERAK ETMEYİN"

Öz'den önce bir koruma polisi Öz'ün çantasını ve bazı eşyalarını araca götürdü. Öz habercilerin soru bombardımanını sadece "Hepsi yasal olarak yapılıyor. Siz merak etmeyin" diyerek yanıtladı ve aracına bindi. Araç uzaklaşırken Zekeriya Öz'ün camdan habercilere el salladığı görüldü. 

YENİ ODASINA GİRMEDİ

Savcı Zekeriya Öz, yeni görev yerine saat 16.15 sıralarında geldi. Öz, korumasıyla birlikte yürüyen merdivenlerden 5. kata çıkarak Başsavcının odasına gitti. Başsavcı Hadi Salihoğlu'nun adliyede olmadığını öğrenen Savcı Öz, özel güvenlik tarafından 4. kata yönlendirildi. Bir kat aşağı inen Başsavcı vekili Öz'ü 4. katta Başsavcı vekili Remzi Başkaya karşılayarak Başsavcı vekili Orhan Kapıcı'nın odasına götürdü. Öz, bir Başsavcı vekilleri Kapıcı ve Başkaya yaklaşık bir saat görüştü. Görüşmenin ardından kendisine tahsis edilen odaya kapısını aralayarak bakarak göz atan Öz içeri girmedi. Daha sonra odasının kapısını kilitledi. 17.15 sıralarından Bakırköy Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. 

"ATAMA KARARI"NA İTİRAZ HAZIRLIĞI

Zekeriya Öz'ün Bakırköy Başsavcı Vekilliği'ne atanması kararına itiraz edeceği öğrenildi. Hakkındaki iddiları yalayan Öz'ün yakın çevresiyle konuşurken "Fatura bulma kaygım yok. Safari 30 dolar, en kralı 70 dolar. Rakamların hepsi abartma." şeklinde kendini savunduğu belirtiliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)