E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOynaklık nispeten azaldı---

Oynaklık nispeten azaldı

Oynaklık nispeten azaldı
25 Mart 2020 - 09:08 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende yurt içi ve dışı piyasalar inceleniyor.

Piyasalara Bakış

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de yurtdışına paralel şekilde yükselişine devam etti ve %6 yükselişle 89,286 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 9 milyar TL olarak gerçekleşirken, 99 hisse değer kazandı ve sadece 1 hisse değer kaybetti.

Yurtdışı piyasalarda, başta ABD endeksleri olmak üzere hızlı yükselişler izlendi. Dow Jones 2,100 puan artarken tarihte yaşanan en sert günlük yükselişlerinden birini kaydetti.

VIX oynaklık/korku endeksi 60 seviyelerinde seyrederken, oynaklığın nispeten azaldığına işaret ediyor. Öte yandan dün hem Avrupa’da hem de ABD’de açıklanan PMI verilerini takip ettik.

Avrupa PMI verileri beklentilerin çok altında gerçekleşirken, ABD’de özellikle imalat PMI endeksinin beklentilerin üzerinde açıklanması piyasalara moral verdi. Ancak bir sonraki PMI verileri, salgının etkilerini görmemiz açısından daha belirleyici olacaktır. Ayrıca ABD Senatosu virüsle mücadele için yaklaşık 2 trilyon dolarlık destek paketi konusunda anlaştı.

İçeride ise virüs salgın tedbirlerini de içeren torba teklif TBMM'de kabul edildi. Özellikle çek kanunu ile ilgili yapılan değişiklikler mevcut koşullarda ticaret için önemli.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)