E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOylum'da yüklü ortak satışı---

Oylum'da yüklü ortak satışı

Oylum'da yüklü ortak satışı
25 Ocak 2017 - 16:38 borsagundem.com

Oylum hisseleri ile ilgili olarak iki kişi toplam 2 milyon 361 bin hisse için MKK'ya başvurdu

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; Nesibe Büyüknalbant Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde 1 milyon 671 bin TL nominal tutarlı Oylum Sınai pay senetlerini, Yener Büyüknalbant ise 690 bin nominal tutarlı Oylum Sınai pay senetlerini, Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na basvurdu.

Büyüknalbant ailesinin MKK başvurularının şirketin  Bracknor Fund Limited ile anlaşmasına destek amacı taşıdığı söyleniyor. Ailenin şahsi hisselerini mülkiyeti Yatırımcı'ya geçecek şekilde teminat olarak vereceği belirtilmişti.

Oylum Sınai Yatırımlar bir süredir yatırım alma görüşmeleri yürüttüğü Bracknor Fund Limited ("Yatırımcı") ile dün itibariyle Kredi ve Hisse Katılım Sözleşmesi imzalamış, bugün de ilk kullanımın gerçekleştirilerek kullanım bedelinin şirket hesabına geçtiği bildirildi.

Bu anlaşma uyarınca Yatırımcı üç yıl boyunca toplamda 25mn TL'ye kadar Şirkete kaynak kullandıracak olup Şirketin hakim ortağı Büyüknalbant ailesi üyeleri bu kaynak kullanımına karşılık şahsi hisselerini mülkiyeti Yatırımcı'ya geçecek şekilde teminat verecektir. Kullanılacak kaynak Şirket tarafından üç yıl içinde yapılacak bir ya da birden fazla tahsisli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak yeni hisselerin Yatırımcı'ya tahsisi ile geri ödenecektir.

Ayrıca Şirket tarafından Yatırımcı'ya 1.500.000 TL değerinde hisse alım opsiyon hakkı verilecek olup Kredi ve Hisse Katılım Sözleşmesi'nin imzalanmasından sonra ayrıca bir opsiyon sözleşmesi imzalanması hususunda mutabakat sağlanmıştır. 

ORTAK SATIŞI BİLDİRİMİ

Oylum Sınai Yatırımlar payları ile ilgili olarak Begüm Büyüknalbant tarafından KAP'a yapılan açıklamada, 25.01.2017 tarihinde 0 - 0 TL fiyat aralığından 432.000 adet satış işlemi gerçekleştirildiği bildirildi. Bu işlemle birlikte şirket sermayesindeki işlemden önce sahip olunan yüzde 5,41 paylarının yüzde 0,54 sınırına düştüğü belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 10,98
En Yüksek: 11,33
En Düşük: 10,89
Değişim -0,18 %
FK: 8,70
PD / DD: 2,76
İşlem Hacmi 25.147.668
Toplam Adet: 2.262.457
Ağırlıklı Ort.: 11,11
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)