E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOYAK’tan üyelerine büyük para---

OYAK’tan üyelerine büyük para

OYAK’tan üyelerine büyük para
06 Mayıs 2014 - 14:33 borsagundem.com

OYAK Genel Kurulu'nda üyelere dağıtılacak 2013 kazancı 2 milyar 349 milyon TL olarak belirlendi

OYAK Genel Kurulu'nda üyelere dağıtılacak 2013 kazancı (neması) 2 milyar 349 milyon TL olarak belirlendi. Bu kazanç seviyesi, yıl içinde kullanılan üye kaynaklarının %15.3'ü olarak gerçekleşti. Nihai üye varlığı 17 milyar 342 milyon TL oldu. Ayrıca OYAK'ın üyeleri için yönettiği likit fonların yıllık getirisi, bankalarca yönetilen 50 büyük fonun getirisinin 2 katı üzerinde realize oldu. OYAK Genel Kurulu'nda, çeşitli kesimler tarafından yapılan
konuşmalarda OYAK'ın üyelerine önemli ekonomik kazançları adil paylaşım ilkesiyle sağlayan, şeffaf, uluslararası her türlü denetimi yaptıran, yıllardır uluslararası reyting alan, yaptığı ihracat, sağladığı istihdam ve verdiği vergiler ile ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan bir kurum olduğu belirtildi.

OYAK 54'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sayıştay Başkanı Doç.Dr. Recai Akyel, İş dünyasının Genel Kurul'daki temsilcileri Osman Okyay, Mustafa Sarılar, Selahattin Ayan ve diğer üyelerin katılımıyla gerçekleşti.    OYAK Genel Kurulu'na başkanlık yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz     "OYAK, yurdun dört bir yanında büyük bir özveriyle görev yapan üyelerine, iyi ve kötü günlerinde verdiği destekle bir "yaşam ortağı" olduğunu kanıtlamıştır. 50 yıldan fazla süregelen bu yaşam ortaklığının bundan sonra da durmaksızın devam edeceğine ve hep ileri gideceğine olan inancım tamdır. OYAK, kurumsal yönetim ilkelerinin doğruluğunu, üyelerinin birikimlerindeki artışlarla ve her dönemde elde ettiği başarılarla bir kez daha kanıtlamaktadır."

Genel Kurul'da söz alan Sayıştay Başkanı Doç.Dr. Recai Akyel ise, "OYAK denildiği zaman ben iki önemli hususu fark ediyorum. Birincisi, Ordu mensuplarının mutluluğu, huzuru ve refah düzeyinin artırılmasına katkı sağlaması. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir Türk vatandaşı olarak büyük çoğunluğun, hemen hemen herkesin, Ordu mensuplarının refahının ve mutluluğunun yüksek tutulmasını önemsediklerini ve istediklerini düşünüyorum. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şunu ifade etmek istiyorum: 2014 yılı içerisinde artık OYAK'ın varlığı, önemi ve Ordu mensuplarına sunduğu katkı ve gerekse ülke ekonomisine sunduğu katkıdan dolayı herkes memnun, bu konuda kimsenin şüphesi olmamasını ifade etmek istiyorum."

Söz alan İş adamı Mustafa Sarılar, "Biz de serbest ticaret erbabıyız. Para kazanmanın zorluğunun ne olduğunu biliyoruz. %15.3 gibi bir rakam, bir değerdir, ki biz eğer serbest ticaretimizde öyle bir para kazansak, çok mutlu oluruz. Ben OYAK'ın diğer kurum ve kuruluşlar için de bir örnek teşkil etmesini arzu ederdim. Bu, Milli Eğitim'de olur, Sağlık Bakanlığı'nda olur veya Adalet Bakanlığı'nda olur ve Türkiye'nin de büyümesine çok ciddi katkı sağlayacağına eminim. 3.4 milyar bir vergi ödenmiş, 28 bin istihdam söz konusu. Türkiye'ye örnek olmasını ben diliyorum."

Genel Kurul'da söz alan İş adamı Osman Okyay ise, "Başta Yönetim Kurulu Başkanımızı, Yönetim Kurulu Üyelerini ve Genel Müdürümüzü ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Gerçekten zorlu küresel rekabet şartlarında böylesine bir başarı takdire şayandır. Ben de Mustafa Bey'e katılıyorum, iş yapan herkes bu başarıyı takdir edecektir. Dolayısıyla tekrar tebrik ediyorum ve bu başarının devamını diliyorum."
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Genel Kurul toplantısını kapatırken     "OYAK, sayıları 280 bini aşan üyelerinin birikimlerine katkıda  bulunma çabalarını, iyi bir yaşam ortağı olma misyonunu kurulduğundan bu yana hep ileriye taşımaktadır.     Görüyorum ki, bu başarılarını bundan sonraki dönemlerinde de arttırarak sürdürecektir. İzlediği yol haritası OYAK'ı, geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da başarılara götürecektir.    Başarılı ve özgün bir model olan OYAK'ın diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum. Yurt dışında, gelişmiş demokratik ülkelerde de OYAK benzeri birçok örnekler olduğunu biliyoruz. Gönlümüzden geçen ülkemizde tüm çalışanların -biraz önce bir Genel Kurul Üyemiz de söyledi- polisler, öğretmenler ve diğer meslek gruplarının da benzer mesleki emeklilik fonları olsun, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu tasarrufa bu suretle ulaşabilelim. Bu fonlar, OYAK'ta olduğu gibi profesyonel bir şekilde yönetilsin, üyelerinin ufak tasarruflarını uzun vadeli ve istihdam yaratan büyük yatırımlara dönüştürebilsin. Dolayısıyla çalışanlarımız da emekliliklerinde, daha iyi bir getiri ve yaşama sahip olabilsinler. OYAK, Türkiye'de bu anlamda, hakikaten öncü ve örnek bir kuruluştur. OYAK, ağır hizmet koşullarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve sivil üyelerine, kurulduğundan beri sürekli artan oranlarda, yasal yardım ve sosyal hizmetleri, üyeleri arasında rütbe farkı gözetmeksizin bireysel eşitlik prensipleri çerçevesinde sunmaktadır. Ayrıca gelir amaçlı yatırımlarıyla da hem ülke ekonomisine katkıda bulunmakta hem de sosyal sorumluluğunu yerine getirmektedir. OYAK, kuşkusuz önümüzdeki dönemlerde de üzerine düşen her türlü görevi üstün hizmet anlayışı içerisinde yerine getirecektir.” şeklinde konuştu.

Toplantıda OYAK Grubu'nun 2013 yılı ihracatının 4.4 milyar TL'ye ulaşarak Türkiye ihracatının %3'üne yakın bölümünü, tüm vergilerin %1.03'ünü (3.4 milyar TL) ödediği ve 28 bin kişilik istihdam sağladığı açıklandı.

OYAK 54'üncü Olağan Genel Kurulu, teşekkür kararı alınarak ve geçmiş dönem ibra edilerek son buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uyanık22 Mart 2016 23:43

    sn akın banka faizi simdi13-14 veriyorlar hemde ayda oyak yılda 17 veriyor hesap bilmiyorsan ögren

  • mustafa açacak08 Mayıs 2014 14:34

    nasıl bir kazanç sağlamış ben anlamadım ems üyesiyim 2013 yılında üç ayda bir 1516 tl alıyordum 2014 yılı ilk üç aylık maşımıda 1518 tl olarak aldım çok kazanç bir yıl sora 2 tl midir helal olsun size

  • askin08 Mayıs 2014 11:31

    Haber deki. Konu yüzde onbeş nokta uç verdik dedikleri kar payi oda verdikleri orani vermediler yüzde on iki kusur verdiler

  • suat08 Mayıs 2014 09:13

    Oyak bireysel emeklilik şirketi kanunlarına tabi olsun.25 senelik adb 100 tl alırken örnek okarak aynı senede bir subay kaç katını alıyor.? Niye asb aynı nemayı almıyor? Adalet istiyoruz oyak kurumu kapatılsın.

  • ahmet08 Mayıs 2014 00:53

    2-3 yıl önce bir ev arsa dükkan kaç paraydı şimdi kaç para. millet 8-10 bin tl para kazandım diye göbek atıyor. Millet 250-300 bin tl ye ev satıyor artık. bizim paralar pul oldu pul. altın kaç para dolar kaç lira euro kaç para. satın kardeşim bu oyak ı verin paramızı. belki de hiçbir kurumda böyle güzel bir nema yok ama Oyak gibi bir kutum için birşey yada bize verdiği para bir başarı değil.

  • kamuemekcileri07 Mayıs 2014 23:50

    borsa gündem oyaktan kaç para aldın da borazancılığını yapıyorsun

  • haydar07 Mayıs 2014 15:57

    15,3 değil neti yaklaşık 12,5

  • caner07 Mayıs 2014 13:57

    Oyak yunanistanda olduğu gibi tüm şirketleri satılıp kapatılsın.Hepimiz zengin oluruz.Oyak kapatılsın kapısına zincir vurulsun.Zorla üyeyiz.şirketlerde ortaklık hakkımız yok

  • Marasli07 Mayıs 2014 04:08

    Bence adil degil. Uyenin birinden ornegin 150 tl keseceksin. Birinden 175 tl. Nemaya gelince arada ucurum olacak. Benden kessin o zaman 1000 lira banada ona gore nma versin. Sistem normalde guzel fakat adaletli degil.

  • adaletli06 Mayıs 2014 22:41

    selçuk arkadaşıma yürekten katılıyorum.oyak kapatılarak bütün üyelerine mal varlıkları satılarak eşit şekilde pay edilmesi gerekir.

  • Akın06 Mayıs 2014 20:26

    TSK Mensubu olarak kurumumla gurur duyuyorum. Banka faizlerinin net%7.5 olduğu bir ülkede %15.3 gerçekten önemli bir BAŞARI!..

  • selçuk06 Mayıs 2014 18:54

    oykurumunun tüm mal varlıkları borsada talep toplama yöntemi ile satılsın biz hakkımız verilsin bu konuda Tbmm dilekçe komisyonuna başvurduk.Oyak kapatılsın.

  • şnol06 Mayıs 2014 17:53

    hakan kardeşim.senin yedek sb.iken kesilen aidatını kasko gibi düşün.görevin boyunca başına birşey gelseydi o zaman devreye oyak girier tazminatını öderdi.kanunuen görevin sona erdiğinde hakkın kaybolur.bir yıl sonunda kaza yapmadığında kaskoyu geri alabiliyormusun? hayır.bu da onungibi birşey. 15.3 güzel nema.OYAK'a allah zeval vermesin.

  • Hkan06 Mayıs 2014 16:16

    Yedek subay iken kesilen aidatlarımızı ödesinler önce ..Hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun inşallah

  • cuneyt06 Mayıs 2014 14:41

    15.3 kar payı harıka