E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOYAK'tan Avrupa'da satın alma---

OYAK'tan Avrupa'da satın alma

OYAK'tan Avrupa'da satın alma
26 Ekim 2018 - 16:13 borsagundem.com

Yüzde 40'ı Tayvanlılara satılan OYAK Çimento yeni hamlede bulundu ve Avrupa'nın en büyük çimento markasını satın aldı

Borçlarını azaltmaya çalışan Brezilyalı çimento üreticisi Intercement, Portekiz ve Afrika'nın 
batısı açıklarındaki Cape Verde adalarında bulunan çimento fabrikalarını OYAK'a satmak için anlaştı. 
Satılan varlıklar Intercement ve Cimpor adları altında faaliyet gösteren üç entegre çimento fabrikası, iki öğütme tesisi ve diğer varlıkları kapsıyor. Tesislerin üretim kapasitesi yıllık 9.1 milyon ton çimento düzeyinde. 
Brezilyalı holding şirketi Carago Correa'ya ait olan Intercement'in açıklamasında, "Bu işlem Intercement ve Cimpor'un Brezilya başta olmak üzere Güney Amerika'daki zorlu piyasa koşulları nedeniyle daha önce başlattığı borç azaltma çalışmalarının bir parçasıdır" denildi. 
İşlemin düzenleyici kurumlarca onayının ardından tamamlanması öngörülüyor. 
OYAK ayrıca bu sabah OYAK Çimento'nun yüzde 40 hissesi yaklaşık 640 milyon dolar bedelle Uzak Doğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation'a <1101.TW> satışı için anlaştığını açıkladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özer 27 Ekim 2018 01:50

    İntercement al, taiwan cemente hisse sat. Bu hisseyi nasıl etkileyecek acaba

  • Analist26 Ekim 2018 21:04

    OYAK önce yurt dışında büyüyüp sonra yurt içinde zordaki şirketleri alır. Dünyada Çin, ABD, Brezişya'dan sonra en çok çimento fabrikası Türkiye'de. Kapasite fazlası var. Şehir içinde kalanlar kapanabilir, Mesela Akçansa Büyükçekmece.

  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Ekim 2018 20:51

    OYAK BİLE ÜLKEDEN KAÇIRIYOR PARALARINI DAHA GÜVENLİ OLAN AVPAYA PARALARINI AKTARDIĞINA GÖRE BİZİM DE ARTIK GÖRMEMİZ GEREKİYORKİ ÜLKEDE BÜYÜK BİR KRİZ VAR GALİBA.

  • Beran berzan26 Ekim 2018 19:08

    aslında olay açıkça şu,buradakilerinin satıp parayı yurtdışında tutmanın bir yoludur bu işlem,çünkü sen 654 milyon doları ülkeye getirmiyorsun ülkedeki değerli şirketi formalite olarak satıyorsun yerine hemen bilinmedik tanınmadık çimento fabrikaları satın alıyorsun,madem yenisini alacaksın bu ülkede ki milli fabrikalarımızı neden yabancıya satıyorsunuz,öğrenmek istiyorum,bu satıştan bu ülkenin faydası olmamış aksine zararı olmuştur,yerli olan fabrikalarımızda yabancıların egemenliğine geçti hadi hayırlı olsun,bildiğim kadarıyla oyak vtansever değilmiydi,nasıl oluyorda yerli ve milli fabrikalarımızı yabancıya sattılar,

  • 1Borsacı26 Ekim 2018 16:30

    Çok güzel bir yatırım. Orada pazar payı alıp Türkiye'den çimento satmak mümkün. Burada pahalıyken oradan da getirilebilir. Ölçek ekonomisi lazım. Dünyada 3-4 büyük oyuncu var, Türkiye'de birleşmeler olur ise onlar ile boy ölçüşülebilir. Portekiz'den ABD ve Afrika'ya da ihracat mümkün.