E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOyak-İsdemir Linde gaz ortaklığı---

Oyak-İsdemir Linde gaz ortaklığı

Oyak-İsdemir Linde gaz ortaklığı
13 Nisan 2018 - 16:06 borsagundem.com

Türk – Alman ortaklığıyla 2016 yılında kurulan İsdemir Linde Gaz Ortaklığı resmen faaliyete geçti ve ilk üretimini yaptı

Türk – Alman işbirliğinin stratejik öneme sahip değerli bir örneği olan, OYAK Maden Metalürji Grubu şirketlerinden İsdemir ile Alman Linde Grubu’nun 2016 yılında eşit ortaklıkla kurduğu İsdemir Linde Gaz Ortaklığı resmen faaliyete geçti. 13 Nisan’da İskenderun’da düzenlenen törenle devreye alınan endüstriyel gaz üretim tesisi, 250 milyon TL’lik yatırımla, 12 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Türkiye'nin en verimli endüstriyel gaz üretimini yapacak olan tesis, günlük 1700 ton oksijen ve azot tedarik edecek. İsdemir’in oksijen üretim kapasitesini yüzde 60, azot üretim kapasitesini ise yüzde 70 oranında artıracak olan tesisin sağlayacağı oksijen kapasitesi sayesinde İsdemir’de yıllık 300 bin ton ilave çelik üretimi gerçekleşecek. Bu üretimin ciroya etkisi de yaklaşık 750 milyon TL seviyesinde olacak.

OYAK Grubu Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem “OYAK Maden Metalürji Grubu olarak öncelikli hedeflerimizden biri olan ‘verimlilik artışı’ konusundaki çalışmalarımızı planlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Linde Grubu ile ortaklaşa kurduğumuz endüstriyel gaz üretim tesisi, kurumumuzun sürdürülebilir üretkenliğini daha ileri seviyeye taşıyacak ve grubumuza finansal olarak da önemli bir katkı yapacak. ‘Teknolojik dönüşümle maksimum verim’ vizyonumuzun değerli bir sembolü olarak gördüğüm bu yatırımın, hem OYAK’a hem de ülkemiz ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Linde AG Yönetim Kurulu Üyesi Bernd Eulitz, "Linde Grubu olarak 140 yıldır teknoloji, inovasyon ve çözüm odaklı bir vizyonla çalışıyoruz. Ortağımız olan OYAK Maden Metalürji Grubu'nun üretim süreçlerini desteklemek için küresel uzmanlığımızı ve tecrübemizi sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün faaliyete geçirdiğimiz yeni tesis, birinci sınıf teknolojik özelliklere sahip olup çevre dostu oluşuyla öne çıkıyor. Bu yatırım, gelecekte birlikte daha fazla büyüme ve karşılıklı ortak fayda sunmasının yanı sıra Türkiye'de büyüyen işlerimizin başarısını yansıtıyor ve bölgede daha fazla yatırım yapma isteğimizi vurguluyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdrhman15 Nisan 2018 12:25

    İsdemirden emekli olmadan istenilen oneri uzerine bir oneride bulunmustum ,,isdemirin bir sondoj yaptirip gaz cikarmasinin kolay olacagini buna oyak ile isdemirin gucunun yetecegini onermistim,,padisah abdulhamit zamaninda osmanlida ilk petrol cikarilan yer iskenderun ,,simdi butun dunya devlerinin, gaz,petrol icin toplandigi yer dogu akdeniz... Neden bizimkiler dondaj yapmaz,,

  • doğru14 Nisan 2018 12:18

    şirketler keşke oyak'ın şirketleri kadar dürüst olsa,bütün şirketlerinin temettü verimi fiyatının yüzde on u kadar...

  • Salih14 Nisan 2018 10:29

    Migros casanın dediği gibi kafan iyi galiba borsanın en sağlam kağıdı

  • mıgros13 Nisan 2018 21:28

    rezıl kagıt yatırım cısını acıtan hısse

  • Casan14 Nisan 2018 07:16

    Sen ilk önce hissenin geçmişine bak. Yüksek kar getirdiği gibi kağıt %10 temettü veriyor. Kaç tane firma %10 temettü verir. Kağıdın neresi rezil anlamadım. Bence taş gibi kağıt.

  • Bülent Aloğlu13 Nisan 2018 22:15

    Kağıt 2017 de 1.500 tl şu anda 8.000 tl neresi rezil hisse. Kafan mı güzel.

  • melih5313 Nisan 2018 17:06

    yatırım yapıyor ve kar açıkklıyo .kurumsal iyi vatansever firmalar böyle yapar...birde mesela batı çim..yatırım yapıyom diyo sanko ortak oluyo**hemen zarar**vergi zararı muazzam..hisse çöküşü ardından..nasıl iş ama..sanko şanssızlığı devam ediyor..egs bank asya bank batı lama çimentolama**budamı gol değil abi.**araştır izle incele önemli çok önemli**