E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOYAK enerjiyi de tek çatı altına topluyor---

OYAK enerjiyi de tek çatı altına topluyor

OYAK enerjiyi de tek çatı altına topluyor
11 Ağustos 2020 - 12:45 borsagundem.com

Halka açık 5 çimento şirketini ‘OYAK Çimento” çatısı altında konsolide eden OYAK’tan yeni adım. OYAK, TOTAL ve M Oil markalarını korurken, Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. altında bu markalara ait tüm operasyonları birleştirme kararı aldı.

2020’nin Mayıs ayında, halka açık beş çimento şirketini ‘OYAK Çimento” çatısı altında konsolide eden OYAK’ın, verimlilik ve karlılık odaklı son hamlesi enerji grubuna yönelik oldu. OYAK, TOTAL ve M Oil markalarını korurken, Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. ticari unvanı altında bu markalara ait tüm operasyonları birleştirme kararı aldı.  

Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK, 2020 Mayıs ayında çimento sektöründe gerçekleştirdiği birleşmenin ardından, sürdürülebilir büyüme stratejisi ve enerji sektöründeki hedefleri doğrultusunda TOTAL ve M Oil istasyonlarını, Güzel Enerji tüzel kişiliği adı altında birleştirdi. 

Gebze, Aliağa, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Ankara, Yarımca ve Samsun'da toplam 550 bin m3 kapasiteli akaryakıt ve LPG tesisleri ile İzmir Çiğli’deki madeni yağ fabrikasının yanı sıra, Türkiye genelinde 900’ün üzerinde istasyon tek tüzel kişilik altında TOTAL ve M Oil olmak üzere iki ayrı marka olarak faaliyetlerine devam edecek.

Sektörel çeşitlilik ve büyüme hedefi çerçevesinde, akaryakıt ve otogazın yanında madeni yağ ve akaryakıt dışı hizmetler alanında da fırsatları değerlendiren OYAK, yüksek performans ve verimlilikle enerji sektörüne yön veren oyunculardan olmak amacıyla akaryakıt şirketlerini tek çatı altında konsolide etti. 

Faaliyet gösterdiği sektörlerde yarattığı değer, tasarruf imkanlarını değerlendirme ve güçlü bilanço yapısı ile ön plana çıkan OYAK; bayi sözleşmelerini yenilemenin yanı sıra, bünyesine 33 yeni istasyon katarak akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 6,5’luk pazar payına ulaşmış oldu.  Yıl sonu hedefiyse, yeni istasyonlar açmak, hizmet ve ürün çeşitliliği ile müşteri memnuniyetini artırmak.

ERDEM: BİRLEŞMELER OYAK’I GELECEĞE TAŞIYACAK

OYAK Genel Müdürü ve Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem, “kararlılık dönemi” olarak adlandırdıkları bu dönemde, ülke ve üyelerinin refahı için doğru hamleler ile çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

OYAK’ın, ülke ekonomisinin hedeflerine de katkı sağlayacak, uluslararası finansal piyasalara yön veren stratejik sektörlerde faaliyet göstermeye odaklandığını belirten Erdem, tüm operasyonlarını bu farkındalık üzerine kurduklarını söyledi. Erdem, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz aylarda, beş çimento şirketimizi tek çatı altında birleştirerek, ‘grubumuzun istikbaline yeni bir ufuk çizdik’ demiştik. Bugün de güçlü bir satın almayla ‘biz de varız’ dediğimiz akaryakıt sektöründe; tasarruf, verimlilik, karlılık ve hızlı büyümeye odaklanarak iki markamızı tek çatı altında birleştirmiş bulunuyoruz. Bu birleşme sayesinde şirketlerimizi daha etkin ve bütünsel bir yaklaşımla yöneterek, rekabet gücümüzü artıracağız. Şirketlerimizi; birbirinden öğrenen, operasyonel verimliliği yüksek, teknoloji odaklı bir yapıya getirerek, ortaya çıkan güç birliği ile de daha ileri gideceğiz. Gerek çimento gerekse akaryakıt alanlarındaki birleşmelerden doğacak sinerjinin, OYAK’ı geleceğe taşıyacağına inancımız tamdır.”

En fazla takip edilen hisseler

Borsa İstanbul kur ve merkezi takip ediyor

Merkez Bankası'ndan yeni likidite kararı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 56,80
En Yüksek: 57,90
En Düşük: 56,25
Değişim -2,07 %
FK: 8,10
PD / DD: 2,47
İşlem Hacmi 272.842.481
Toplam Adet: 4.802.170
Ağırlıklı Ort.: 56,82
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TTango1312 Ağustos 2020 11:52

    Başarısızlıklarını örtmeye çalışma hamleleri. Her gece Twitter’da üyeler haykırıyor. Tepkileri gördükçe yandaş medyada hava gazı haberler yapıp, poza devam. Böyle kurum olur mu? Benim paramla kurulmuş, benim paramla maaşı ödenen adamlar tepemize çıkmış haberimiz yok. İSTİFAAA-gideceksiniz ve kurum gerçek sahiplerinin olarak kalacak.

  • Durmuş Yüksek12 Ağustos 2020 09:18

    OYAK Yönetimi istifa etmelidir.

  • Kemal Altay12 Ağustos 2020 01:21

    Total ve moil kac paraya alındı,yönetim hangi kriterleri göz önüne alarak silahlı kuvvetler ve emeklilerinin alın terini buraya yatırdı,dünya hibrit teknolojisine dönerken eski kalan bu enerji firmasına bu kadar ne kadar para yatırıldı,yoksa emirle birilerimi kurtarıldı,cevap bekliyorum,

  • Bilal TOSUN 11 Ağustos 2020 20:20

    Oyak yönetimi derhal istifa etmelidir. Kuruluş amacına hizmet etmeyen güya tüm üyeler adına karar alan bir şirket gibi hareket etmektedir. Bu kurumun zarar etme gibi bir lüksü yoktur. Üyelerinin refah seviyesini yükseltmek için gereken ne ise yapmalıdır.

  • Osman ateş 11 Ağustos 2020 18:20

    Süleyman savaş ERDEM ederinden fazla fiyata aldığı, TOTAL VE MOİL İ kamufle ediyor. Seneye zarar açıklayacaklar ı için kar eden kuruluşları, iştirakleri ile birleştiriyor. Aldığın vebalin altından zor kalkarsın

  • Fevzi Dede11 Ağustos 2020 16:54

    Üyelerinin maaşlarını yüzde_ 35 değer kaybına uğratıp yaşamlarını kaosa sokan OYAK süreklide başına büdüğünü yeni yatırımlar yaptığını açıklamalar yapıyor bizlerin paralarıyla büyüyüp bizleride mağdur eden bir OYAK yönetiminin başarısından söz edemeyiz.sayısal anlamda üye çoğunluğunun temsiliyetinin OYAK yönetiminde olmaması üyelerin haklarını gasp edilmesine sebep oluyor yani paralar bizden söz yetki karar başkasından oluyor. OYAK yönetimi derhal istifa etmeli temsiliyette eşitlik sağlanmalı eğer OYAK kurumu büyüyecekse üyelerini mağdur etmeden kuruluş ilkelerine uygun yardımlaşma kurumu olarak büyümeli yoksa üyelerinin sırtına basarak büyüyen şirket olur.

  • MESUT YÜKSEK11 Ağustos 2020 15:05

    OYAK YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ.  OYAK ÜYELERİNİ ZARAR UĞRATTI. BECERİKSİZLER YÖNETİM,UTANMAZLAR. ÜYELERİNİN MAAŞINI DÜŞÜRDÜLER, OYAK YÖNETİMİ NEDEN MAAŞ VE İKRAMİYELERİNİ DÜŞÜRMEDİLER, HERKESE ADALET İSTİYORUM.  (6) 

  • TARKUT TARKAN11 Ağustos 2020 15:21

    Nasıl zarara uğrattın.benim ağbeyim oyaktan emekli her sene % 25 kar payı alıyor kaç senedir.bu operesyonların faydasını daha sonra görecek ortaklar.