E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOyak Çimento satın alacak şirket arıyor ---

Oyak Çimento satın alacak şirket arıyor

Oyak Çimento satın alacak şirket arıyor
09 Nisan 2014 - 16:02 borsagundem.com

Oyak Çimento, sektörde satılması olası tüm varlıklarla ilgilendiklerini ve uluslararası yatırım bankaları ile görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Oyak Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, çimento sektöründe satılması olası tüm varlıklarla ilgilendiklerini ve konu ile ilgili uluslararası yatırım bankaları ile görüşmelere başladıklarını belirterek, bu kapsamda Holcim ve Lafarge gruplarının birleşmesini yakından takip ettiklerini söyledi. Çağlar yaptığı yazılı açıklamada, Holcim-Lafarge birleşmesinin şirketlerin bağlı olduğu rekabet kanunları uyarınca bazı varlıklarını elden çıkarmasını gerektireceğini belirterek, "Olası birleşme sonrasında Ekvator'dan Filipinler'e kadar pek çok ülkede pazar payı yüzde 80'e varan biçimde artacak ve her gelişmiş ülkede benzer olan rekabet kanunları, birleşmiş yeni şirketin bazı fabrikalarının üçüncü şahıslara satılmasını gerektirecektir" diye konuştu. Varlık satışlarının olası olduğu her ülke ile ilgili detaylı çalışmalara başladıklarını belirten Çağlar, "Özellikle büyümeye devam eden veya büyüme potansiyeli bulunan Doğu Avrupa, Afrika ve İngiltere pazarlarına odaklanacağız" dedi. Çağlar, OYAK Çimento Grubunun geçen sene 10 milyon tonun üzerindeki satış hacmi ile pazar lideri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu pazar liderliği ülke içinde yapacağımız olası satın almaları sınırladığı için uzun zamandır, çeşitli coğrafyalarda satın alma fırsatlarını takipteyiz. Holcim ve Lafarge'ın birleşmesi ile oluşacak yeni fırsatları da ciddiyetle ele alıyoruz." İsviçreli çimento üreticisi Holcim, Fransız Lafarge'ın satın alınmasına ilişkin anlaşmayı hafta başında açıkladı. Taraflar arasında sağlanan anlaşmayla ortaya çıkacak dünyanın en büyük çimento üreticisinin toplam satışları 32 milyar euroyu bulacak. Çağlar, Oyak'ın yatırıma yönlendirmeye hazır nakdinin ise 3 milyar doların üzerinde olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vbsovbodsb 09 Nisan 2014 20:30

    aslan cımentonun hıselerı satılacaktı oyaksatacaktı oyak sırket arıyorsa aslan hıselerını nıye satıyor