E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖTV'de gri alanlar kalkacak---

ÖTV'de gri alanlar kalkacak

ÖTV'de gri alanlar kalkacak
23 Şubat 2015 - 06:36 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ÖTV'deki dağınıklığın toparlanacağını açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün Başbakanlığa gönderdikleri düzenleme ile ÖTV'deki dağınık yapının toparlanacağını, gri alanların giderileceğini, mevzuatın basit ve anlaşılır olacağını bildirdi.

Şimşek, "Dört aşamada yapılacak değişikliğe akaryakıt sektöründen başladık. Ardından otomotiv, alkol, sigara ve ÖTV'ye tabi diğer ürünlere el atacağız" dedi. Şimşek, “Kötü niyetli kişilerin 10 numara yağ konusundaki cambazlığının da önüne geçiyoruz. 10 numaralı yağları daha yakından takip edecek ve haksız yere ÖTV iadesi alınmasına engel olacağız” dedi.

MÜKELLEFE ÖDÜL

Şimşek, Hindistan ve Japonya ziyareti öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Şimşek, ülkenin üretimine katkı yapan ve vergisini zamanında ödeyenleri her alanda desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, ÖTV'si sıfır olarak uygulanan uçak, jet gibi hava araçlarının yakıtlarından kaynaklanan kaçakçılığı engellemek için bazı önlemler aldıklarını ancak vergisini düzgün ödeyen mükellefleri de ödüllendireceklerini söyledi. Bu kapsamda, yeni düzenleme ile söz konusu yakıtlarının ithali ve yurtiçi teslimlerine teminat uygulaması getirildiğini aktaran Şimşek, "Buna karşın, söz konusu işi 3 yıldır lisans sahibi olarak yapan ve vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere sertifika verilecek ve sadece bir kereliğine 10 milyon liralık teminat alınacak. Bu sayede mükelleflerden, yaptıkları işlemlerde her seferinde teminat istenmeyecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)