E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖTV haberi hisseleri uçurdu---

ÖTV haberi hisseleri uçurdu

ÖTV haberi hisseleri uçurdu
12 Mayıs 2015 - 15:12 borsagundem.com

Otomotiv sektörü hisseleri, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları ile yükseldi. Bazı otomotiv şirketleri 2. seansa yüzde 4'ü aşan yükselişlerle başladı

Borsa İstanbul'da işlem gören otomotiv sektörü hisseleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ÖTV açıklamasının ardından yükselişe geçti. 

Başbakan Davutoğlu, ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüslerini 2016 yılı sonuna kadar yenileyenlerin ÖTV'sinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti. ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Davutoğlu "2016 sonuna kadar araçlarınızı yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden. Son teknolojiyle donanmış, güvenli, konforlu araçlarda hizmet vereceksiniz, araç stoğunun yenilenmesiyle vatandaşlarımız da bu konfordan istifade edecekler" dedi.

Yüzde 4'ü aşan yükseliş yaşandı

Borsa İstanbul'da işlem gören otomotiv sektörü hisse senetleri Davutoğlu'nun açıklamalarının ardından dün 2. seansa yüzde 4'ü aşan yükselişlerle başladı. Öne çıkan otomotiv hisseleri arasında, Ford Otosan ilk seans kapanışına göre yüzde 4'ün üzerinde değer kazanırken, Otokar, Tofaş ve Karsan yüzde 3, Anadolu Isuzu yüzde 2 değer kazandı. Açıkladığı ilk çeyrek finansal sonuçlarının ardından ilk seansta yüzde 9'un üzerinde değer kazanan Doğuş Otomotiv hisseleri ise ikinci seansta etkili olan kâr satışları ile yüzde 1 değer kaybetti.

Analistler, Davutoğlu'nun açıklamalarının otomotiv sektörünün satışlarını önemli oranda destekleyebileceğini belirtiyor. Yapılacak ÖTV desteğinin ayrıntılarının takip edileceğini ifade eden analistler, sadece İstanbul'da bile bu anlamda toplam 70 binin üzerinde otomobil, minibüs ve otobüs bulunduğunun tahmin edildiğini dile getiriyor. Analistler, tüm Türkiye genelinde oluşabilecek otomotiv talebi dikkate alındığında, sektörün 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin ciro ve karlılıklarında önemli artışlar beklenebileceğini kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burak13 Mayıs 2015 09:49

    Bunlar hamasi yaklasimlar hamasi yaklasimin oldugu yerde iktidar olamama korkusu vardir buda akp nin bittigini gosterir.

  • ata13 Mayıs 2015 00:00

    Taksi vapur veminibus ucretlerine yaptiginiz faiş zamlarla artik millet gezemez oldu taksici ve minubusculer zengin oldu, bir minibuscu ayda 35 bin kazaniyorum dedi bana sohbetimizde, otv indirimi secim yatirimi, haram olsun beminm hakkim.

  • arif 12 Mayıs 2015 23:56

    Ne kadar yanlis sen taksi ve minibusculeri koruyacagina emeklinin maasina % 100 iyilestirme yap, taksi ve minibusler ayda 30 bin tl para kazaniyor istese arabasini 3 aydaki kazanci ile alir, peki ne kadar vergi veriyolar bi incele

  • baskentli12 Mayıs 2015 21:46

    Durmak yok yola devam

  • tüket12 Mayıs 2015 19:05

    otomotiv tüketime dayalı sektör, bu ülkeden bir halt olaz, aman ha üretmeyin tüketin, tükenerek ölürsünüz umarım

  • dlbyz12 Mayıs 2015 18:27

    ötv ilk defa gündemde ve secim öncesi bir popülist yaklaşım traktörden de alma görelim ya secim de kazansan başkanlık sistemi olacak yoksun tayyip bey ben söz vermedim diyecek kaybetsen seçmediniz diyeceksiniz yani yoku konuşuyoruz bu kadarda popülist olmamalıyız