E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomotiv ve teknoloji devleri çip krizini Beyaz Saray'a taşıdı---

Otomotiv ve teknoloji devleri çip krizini Beyaz Saray'a taşıdı

Otomotiv ve teknoloji devleri çip krizini Beyaz Saray'a taşıdı
24 Eylül 2021 - 08:54 borsagundem.com

ABD'de otomotiv, teknoloji şirketleri ile çip üreticileri Beyaz Saray'da Biden yönetiminden yetkililer ile bir araya geldiler ve global çip tedarik sıkıntılarını ile aldılar

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Brian Deese, korona virüsün yayılmasının neden olduğu ve özellikle otomotiv ile teknoloji sektörlerini olumsuz etkileyen tedarik krizini tartışmak üzere dev şirketlerin yöneticileriyle bir araya getirdi. 

BEYAZ SARAY AÇIKLAMASI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu toplantı ile çip arz darboğazının nereden kaynaklandığını anlamak ve sıkıntının büyüklüğünü ölçmek olduğunu belirtirken, Ticaret Bakanı Gina Raimondo ise iş dünyası liderlerinde talep edilen bilgileri gönüllü olarak 45 gün içinde vermelerini istedi.

Raimondo, otomobil üreticilerinin ve diğerlerinin üretimi durdurmasına ve binlerce ABD işçisini etkilemesine neden olan yarı iletken çip kıtlığını ele almada "agresif" olma zamanının geldiğini söyledi.

OTOMOTİVCİLERDEN AÇIKLAMA

Ford Perşembe günü yaptığı açıklamada, yönetimin ülkenin kritik tedarik zincirlerini güçlendirme ve Amerikalı tüketicileri ve üretimi destekleme çabalarını takdir ettiğini söyledi.

Ford sözcüsü Melissa Miller, yaptığı açıklamada, "Tedarik zincirinin tüm üyelerini, şeffaflığı artırmak ve yarı iletken kıtlığını gidermek için Ticaret Bakanlığı'nın veri toplama sürecini desteklemeye teşvik ediyoruz" dedi.

Ford, GM, Stellantis ve ABD'deki diğer büyük otomobil üreticilerini temsil eden Otomotiv İnovasyonu İttifakı, yönetimin “kritik tedarik zinciri sorununu” ele alma çabalarını da kabul etti.

İttifakın CEO'su John Bozzella, "Yarı iletken ve otomotiv endüstrilerinin liderleri, otomotiv yarı iletken tedarik zincirinde şeffaflığı ve esnekliği güçlendirmek için çalışıyor" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Eylül 2021 09:41

    FED beni Çin depremi, bağlamaz diyor. Gazeteciler sorduğunda Çin ve asya piyasalarında oluşacak deprem bizleri ilginedirmez diyordu. Ama gir gazetecide, yahu biz asyadan çip alıyoruz, oradan bir çok tedarikçi ile çalışıyoruz, FED tek başına istediklerini yapsada globalden bağlıyız neden Powell  farklı söylem yaptık vb sormadı. Yada bu kısım hakkında kaliteli bir bilgi yakalayamadım. Powel tam olarak çin tedarikleri ile ilgili ne düşünüyor. fed desteklese bile fabrikası üretemediğinde, global dunyada alıcı olmadığında, abd üretmediğinden işçilerini istediği gibi istihdama koyamadığında ne olacak ? fed nasıl dışarısını globali görmezden gelebilir ? Yabancı materyallere araştırmak mantıklı sanırım. Yerli pek bilgi yok.