E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomotiv ithalatında yeni düzenleme---

Otomotiv ithalatında yeni düzenleme

Otomotiv ithalatında yeni düzenleme
14 Ocak 2023 - 11:14 borsagundem.com

Otomotiv sektöründe münferit ithalatçılarla bunların bayisi konumundaki mükelleflerin, ithalat yapabilmeleri için 66 milyon lira teminat vermeleri gerekecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğle Bakanlığın, ilgili kanun kapsamında tanımlı bulunan motorlu araç ticareti yapan mükelleflerden teminat alma yetkisinin usul ve esasları belirlendi. Bu kapsamda belirli bir taşıt markasının distribütörü niteliğinde bulunmayan münferit ithalatçı mükellefler ve bunların bayileri teminat uygulaması kapsamına alındı. 

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Alman otomotiv devlerinde tedarik krizi hafifliyor

 

Otomotivde tek sıkıntı çip değil

 

Sıfır ve ikinci el otomobillerde beklenen zam!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.14 Ocak 2023 14:58

    ÜLKEMİZDE ASGARİ ÜCRET CİVARI GELİRİ OLANLARIN SATIN ALABİLECÉĞİ DEĞERLERDE OTOMOBİL KAMYONET ÜRETİLMEDİĞİNDEN ÇİN HİNDİSTAN GİBİ ÜLKELERDEN ASGARİ ÜCRETLİLERİN SATIN ALABİLECEĞİ OTOMOBİL VE BENZERİ TAŞITLAR İTHAL EDİLMELİDİR EHLİYETİM VAR AMA YILLARDIR İKİNCİ ELDEN DAHİ OTOMOBİL ALMAYA PARA BİRİKTİREMİYORUM

  • bm14 Ocak 2023 20:34

    tirafik su haliyle tikaniyor bir de onlar gelsin iyice kilitlensin