E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomobillere siber saldırı tehlikesi---

Otomobillere siber saldırı tehlikesi

Otomobillere siber saldırı tehlikesi
02 Ağustos 2022 - 14:14 borsagundem.com

Ulaşım araçlarının başında gelen otomobiller, sektörde kullanımı gittikçe yaygınlaşan otonom sürüş teknolojileri ile hacker’ların da yeni gözdesi haline geldi.

Ulaşım araçlarının başında gelen otomobiller, teknolojinin gelişmesi ile hayatımızı kolaylaştırırken aynı zamanda belirli teknolojik riskleri de taşımakta.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Tesla'dan elektrikli ve otonom araçlara ucuz sigorta

 

Otonom araçlar yakın zamanda hayatımıza girebilir

 

'Otonom araçlar hayatımıza girdiğinde çok farklı bir dünyada uyanacağız'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2022 18:24

    Malesef gelecekte büyük sorunlar olacak :D bir çok sistem internet üzerinden giriş yapılabilir durumda. Mesela mp3 çalan bir araç içerisine solucanı nasıl aktarabilirim ? :D olabilir mi ? youtube izleyen biri remix şarkı yerine mp3 formatı içinde gizli bir kodu arabanın içine açmış olabilir mi ? . Çok problemler olacağı kesin. matriks filminde bile virüsler sistemde bulunuyor, yani otomobillerdede açık kapılar hep olacak ve bulunacak. Belki serviste yamalı bir yazılım ile, belki internet üzerinden sistemler medialar ile , belki usb takılan cihaz ile, belki cep telefonunla entegre konuşan bağlantı kuran tesla aracın telefondan baktığın mail deki gizli kod ile... gerçekten çok problem ve sorun olacak. nasıl windows lar açık bulunuyor, bu akıllı cihazlardada olacka. akıllı evler , robotlar, tlefonlar, hepsi hacklenmesi olası.