E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOtomobilde halka arz atağı!---

Otomobilde halka arz atağı!

Otomobilde halka arz atağı!
31 Mart 2021 - 12:52 borsagundem.com

Çinli Geely grubu, değeri 20 milyar dolara ulaşabilecek markası Volvo’yu halka arz planını yeniden gündeme aldı

Geely, Volvo'nun halka arz planını raftan indiriyor. Bloomberg haberine göre, Geely Volvo’daki hisseleri halka açmak için görüşmelere başladı. Halka arzın Stockholm ve Amsterdam Borsalarında gerçekleştirilmesi planlıyor.

Otomobil üreticileri, elektrikli araba üretimine geçmek için gereken devasa yatırımları fonlamak için çeşitli yollar ararken Geely Holding Şubat ayında Volvo birimini ve Çin’deki Geely Automobile birimini birleştirme kararından vazgeçmişti. Bunun yerine Geely iki şirketin operasyonlarını yeni bir şirkette birleştirme kararı almıştı.

Haberde, planların erken aşamada olduğu ve fiyatlamaların değişebileceği belirtildi. Volvo'dan kaynaklar ise halka arz gelişmesini şu şekilde iletti:

Volvo, halka arz ve borsa listelemesi gibi birçok seçeneği değerlendiriyor olacak. Henüz bir karara varılmadı ama uygun düzenleyici açıklamalar vakti geldiğinde yapılacak.

Çin’den yabancı yatırımcı için borsa hamlesi!

Halka arzın ilk işlem gününde yüzde 30 düştü

Çinli teknoloji şirketine ABD yaptırımları darbesi!

Pandemi borsa endekslerini ikiye katlayacak

Yatırım alanının canavarları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe31 Mart 2021 16:12

    Goccuk birsey olsa gelin biste diyecektimde bisttin hatci degil oarada bu ara tasi koy altin alirsinda altini koyarlarsa biri yanlislikla galiba tasa donusur

  • Hadi,be 01 Nisan 2021 03:31

    Sen ne diyorsun kuş beyinli