E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOtomobil hisseleri düşüşe geçti---

Otomobil hisseleri düşüşe geçti

Otomobil hisseleri düşüşe geçti
04 Haziran 2020 - 11:01 borsagundem.com

Almanya'da destek paketinin benzinli ve dizel araçları kapsamamasının ardından otomobil hisseleri düşüşte

Almanya'da dün açıklanan 130 milyar euroluk yeni destek paketinin benzinli ve dizel araçları kapsamıyor oluşunun ardından BMW, Daimler ve Volkswagen hisseleri düşüşte.

Almanya hükümeti üzerinde uzlaşılan paket kapsamında elektrik ve hibrit araçlar için verdiği teşviği iki katına çıkardı. Yani artık hükümet tamamen elektrikli otomobil başına 6,000 euro teşvik ödeyecek. Ek olarak otomobil üreticileri 3,000 euroluk bir destek paketinden de yararlanabilecek. Bu paket
40,000 euroya kadar olan araçlar için kullanılabilecek.

Daimler hisseleri borsa açılmadan önceki işlemlerde %2.9 gerilerken, BMW ve Volkswagen hisseleri ise borsa açılmadan önceki işlemlerde %2.1 geriledi.

Almanya'da akaryakıt kullanan bazı araçların vergisi de artırıldı. 2021 yılı Ocak ayından itibaren 95 gramdan fazla karbondioksit emisyonu olan araçların sahipleri kademeli olarak daha fazla vergi verecekler.

Almanya elektrikli ulaşımı desteklemek için mevcut şarj istasyonu inşası ve pil üretimi destek programlarını da 2.5 milyar euroya çıkardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)