E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiOtokar için TUT tavsiyesi ---

Otokar için TUT tavsiyesi

Otokar için TUT tavsiyesi
28 Ekim 2015 - 09:29 borsagundem.com

Otokar'ın karını açıklamasından sonra hisse değerlendirmesine alındı

Otokar beklentilerin ve bir önceki senin aynı döneminde açıkladığı 1 milyon TL net karın oldukça üzerinde 3Ç15’de 17 milyon TL net kar rakamı açıkladı. 3Ç15 net kar büyümesine temel neden olarak güçlü ciro büyümesi ile birlikte operasyonel marjlardaki iyileşmeyi gösterebiliriz. Bunlara ek olarak, ticari alacak ve borçlardan kaydedilen kambiyo gelirleri de 3Ç15 net kar büyümesine katkıda bulundu. Net kar tahminimizdeki sapma ise beklentilerimizin üzerinde gerçekleşen operasyonel marjlardan kaynaklanmaktadır. Şirket beklentilere parallel 3Ç15’de yıllık bazda %48 büyüme ile 345 milyon TL ciro rakamı elde etti. Şirketin ihracat gelirleri Malta’ya gerçekleştirilen midibüs teslimatları sayesinde geçen yılki seviyesinin iki katından daha fazla artarak 107 milyon TL’ye ulaşırken, yurtiçi cirosu güvenlik birimlerine zırhlı araç teslimatları nedeniyle yıllık bazda %30 artış ile 238 milyon TL’ye ulaştı. Şirket beklentilerin ve bir önceki yılın aynı döneminin oldukça üzerinde 3Ç15’de 40 milyon FAVÖK rakamı kaydetti. Yüksek marjlı zırhlı araç teslimaları ile birlikte güçlü ciro büyümesi sayesinde şirketin FAVÖK marjı 3Ç14’deki %7.5’den ve 2Ç15’deki %5.4’den 3Ç15’de %11.5’ya yükseldi.
Yorum: Otokar 3Ç15’de hem net karda hem de operasyonel anlamda beklentilerin üzerinde finansal performans açıkladı. Bu nedenle piyasa tepkisinin olumlu olacağını düşünüyoruz. Ancak, Otokar için 80.0TL olan hedef fiyatımız sınırlı getiriye işaret ettiğinden TUT tavsiyemizi koruyoruz.

Esra Suner - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)