E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOtobüs firmaları tek çatı altında toplanacak---

Otobüs firmaları tek çatı altında toplanacak

Otobüs firmaları tek çatı altında toplanacak
05 Ağustos 2021 - 11:26 borsagundem.com

Şehirlerarası otobüs firmaları dernek çatısı altında toplanarak başta boş koltuk ve kaçak yolcu taşıma sorununu kendi içlerinde çözüme kavuşturacak.

Şehirlerarası otobüs işletme sahipleri ve yöneticileri ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın başkanlığında toplanarak sektör sorunları ve dernek kurma çalışmalarını masaya yatırdı. Sabah'ın haberine göre ATO Meslek Komitesi Üyesi  Mustafa Tekeli, toplantıya ilişkin bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, şehirlerarası otobüs firmalarının tek bir dernek çatısı altında toplanması için çalışma başlattıklarını ve bir ay içerisinde dernekler masasına başvuracaklarını belirtti.

FİRMALAR BİRLİKTE HAREKETE GEÇTİ

Tekeli, "Kuracağımız dernek ile sektörümüzün sorunlarını devletimizden nakit yardımı ve vergi indirimi beklemeden kendi içimizde çözüme kavuşturacağız. Sektörümüzün en büyük sorunlarının başında boş koltuk israfı sorunu geliyor. Örneğin birçok ilde aynı saatte aynı noktaya çok sayıda otobüs firması birbirleri ile irtibatı olmadan otobüs kaldırıyor. Şimdi Rekabet Kanunu'nu ihlal etmeden ve vatandaşa ek bir yük asla getirmeden birbirimizle diyalog halinde tam kapasite ile otobüsleri hareket ettirmeye başlayacağız" dedi.

Tekeli, yapılacak çalışmayla otobüs firmalarının kendi içlerinde bir anlaşmaya vararak, 3'er 5'er yolcu ile sefere çıkmasını önleyeceklerini ve böylece firmaların sağlayacakları geliri yine müşteri memnuniyeti için harcayacaklarını belirtti.

KAÇAK YOLCU SORUNU DA SON BULACAK

Tekeli, sektörün en büyük sorunlarından birinin de kaçak yolcu taşımacılığı olduğunu belirterek, "İçimizdeki bazı çürük elmalar özellikle doğu ve güneydoğudan kimliği, pasaportu olmayan yolcuları batı bölgelerine fahiş fiyatlarla taşıyabiliyorlar. Bunun tespiti halinde her ne kadar insan kaçakçılığından yargılansalar ve otobüslerine satılamaz şerhi konulsa da bunu meslek haline getirenler var. Derneğimiz ile kendi içimizde bunları eleyeceğiz" diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ise "Havayolu veya deniz yolu taşımacılığı ne kadar gelişse de karayolu daima baki kalacak. Toplam 68 bin km karayoluna sahip devlet olarak şehirlerarası otobüs firmalarının sektörel sorunlarını ciddiye alma mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

Salgınla mücadelede getirilen seyahat sınırlamaları ve yüzde 50 kapasite sınırlaması nedeniyle şehirlerarası otobüs firmalarının süreçten etkilendiğine dikkat çeken Yılmaz, pandemi nedeniyle yüzde 60 oranında iş kaybı yaşayan şehirlerarası otobüs işletmecilerinin güçlü bir desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Otobüslere 'gizli müşteri' önlemi

 

İngiltere'nin gizli belgeleri otobüs durağında bulundu

 

Otobüs bilet fiyatlarıyla ilgili flaş karar!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa05 Ağustos 2021 13:23

    Akıllı olun biletide kendiniz satın komisyon yedirmeyin başkasına o komisyonla da masrafınız çıkar olay bu kadar basit.Derneginize aktarın o parayı faaliyetlerinizde kullanın Kazada ölen şoför olursa yardımda bulunun obilet biletall gereksiz. vermyein paylaşmayın sizden oluşan değerinizi yedirmeyin başkasına

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ05 Ağustos 2021 12:13

    bence boş koltuk sorunu çözmez çözülmesi için  çalışanlara bir kat daha maaşlarının yüksetilmesi gerekir.kaçak yolcu veya ara yerlerde yolcu demek tabirde ördek demektir.çalışanlar maaşlarını bu yolcular ile kayıtdışı olarak doğrulttuklarını düşünmekteyim.sonra ara yerde köylerde yaşayanlar ne yapsın gariban ana yola çıkmış yürüyerek mi ilçe veya şehre gitsin.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ05 Ağustos 2021 16:13

    şehirler arasında binenlere nasıl online bilet yapacaksın bunlara .bunlar bir anda yola çıkarlar ve otobüse binerler .saati dakikası olmaz.sen hiç görmedinmi.

  • eee05 Ağustos 2021 12:39

    onlıne bilt alabileceği sistem gelebilir. böyle uygulama olursa. yada otobüste onlıne telefon sistemi ile bilet işlemleri gerçekleşebilir. 

  • Dolaylı Kartel yanii05 Ağustos 2021 12:07

    Dolaylı Kartel yanii hadi bakalım... Acaba bir araya gelseniz Yüksek hızlı tren hatları yapsanız yap işlet olarak bu ülkeye ve vatandaşına daha faydalı olursunuz. 

  • Berber Bekri 05 Ağustos 2021 12:01

    Asla boş koltuk sorunu çözülmez koltuk satışlı aklınıza gelen herşey kayıt dışı parayı sisteme sokmak için kullanılır(otobüs,sinama,stat koltukları aklınıza gelen otel odaları dahil) dolu gösterir kazanç kaydeder vergisini öder çuval çuval parayı sisteme sokarsın...

  • Mucise Reis ;)05 Ağustos 2021 11:48

    Arkadaşım anlattı. bayramda x şehirden z şehre gidiyor. Hasra oldugundan, otobus kullandım dedi. Neyse, biletsız suriyeli yolcuları otobus toplamaya başlamış. Sonradan uyanmış olaya, yaa suriyelileri alıp arkaya atıyorsunuz. bilet kesmiyorsunuz, hesp kodu sorgulamıyorsunuz, böyle iş mi olur. covid li olsa bir tanesi otobus karantınaya döner. senin otobusde, bizlerde 15 gun karantınaya alınırız. işle ilgili gidiyorum. 15 gün işimden olurum. 155 arıyorum. diğer yolcular olaya şahit. otobüs kamera kayıtları şahit. demiş ve yolcuları otobusten indirtmiş. arayın merkezinizi, telefonla sorgulayın. kaçak yolcular ise otobüse binemezler, çocuklarımın güvenliği için. yani otobüsde  düzen yok. yollarda alınan biletsi yolcular halk saglıgını tehlikeye sokuyor. buda önemlı firmalara duyrulur. 15 gun kımseyı işinden demezsiniz karantınaya sokturupda.