E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOTAŞ, Türk Telekom hisselerinin devrini tamamladı---

OTAŞ, Türk Telekom hisselerinin devrini tamamladı

OTAŞ, Türk Telekom hisselerinin devrini tamamladı
22 Aralık 2018 - 09:01 borsagundem.com

OTAŞ, Türk Telekom hisselerinin Levent Yapılandırma Yönetimi'ne devrini tamamladı

Ojer Telekomünikasyon (OTAŞ), sahip olduğu Türk Telekom hisselerinin devir işlemini tamamladı. Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada OTAŞ'ın sahip olduğu, Türk Telekom'un sermayesinin yüzde 55'ini oluşturan A Grubu hisselerinin tamamının OTAŞ'a kredi veren bankaların tamamının doğrudan veya dolaylı ortak olacakları Levent Yapılandırma Yönetimi AŞ'ye (LYY) devrinin gerçekleştiği ifade edildi.

Hisse devri sonrası Türk Telekom'un ortaklık yapısı ise şu şekilde değişti:

AKBANK, GARANTİ VE İŞ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

OTAŞ'ın, Türk Telekom hisselerini devrettiği Levent Yapılandırma Yönetimi'ne ilişkin Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'dan da peş peşe açıklamalar yapıldı. KAP'ta yer alan açıklamalarda, LYY'ye Akbank'ın yüzde 35,5598 oranında, Garanti'nin yüzde 22,1265 oranında, İş Bankası'nın ise yüzde 11,5972 oranında iştirak ettiği bilgileri yer aldı.

TÜRK TELEKOM YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DEĞİŞTİ

Hisse devrinin tamamlanmasının ardından, Türk Telekom Üst Yönetimi'nde de değişiklikler yaşandı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olan Mohammed Hariri, Cenk Serdar, Faisal Mohammed I Aldughaither ve Al-Hakam Marwan Moh'd Kanafani, şirketteki tüm görevlerinden istifa etti.

İstifa eden üyelerin kalan görev sürelerini tamamlamak üzere, Hariri'nin yerine İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran'ın, Serdar'ın yerine Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Cüneyt Sezgin'in, Kanafani'nin yerine ise Akbank Teftiş Kurulu Başkanı Eyüp Engin'in atanmasına karar verildi. KAP'ta yer alan açıklamada, atama kararlarının şirketin ilk genel kurul toplantısında onaya sunulacağı ifade edildi.

TÜRK TELEKOM OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL'A GİDİYOR

Tüm bu gelişmeler ışığında, Türk Telekom'un 25 Ocak 2019 tarihinde, Olağanüstü Genel Kurul'a gideceği duyuruldu.

EYÜP ENGİN KİMDİR?
Eyüp Engin, 1978 yılında Müfettiş Yardımcısı olarak Akbank'ta göreve başlamıştır. Teftiş görevinden sonra Hazine, Uluslararası Bankacılık, Yurtdışı Finansal Kurumlar alanlarında Bölüm Müdürü olarak görev yapmış olan Eyüp Engin, 1996'da Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış, akabinde Uluslararası Bankacılık ve Yurtdışı Finansal Kurumlar Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir. Temmuz 2007'de şimdiki görevi olan Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan Engin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.
 

HAKAN ARAN KİMDİR?Hakan Aran iş bankası ile ilgili görsel sonucu
1968 yılında Antakya'da doğan Hakan Aran, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olup Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme konusunda yüksek lisans programını tamamlamıştır. 1990 yılında İş Bankası BT Sistem İşletimi Bölümü'nde Stajyer Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Hakan Aran, 1999 yılında Bilgi Teknolojileri Çözüm Geliştirme Bölümü Müdür Yardımcılığına, 2002 yılında aynı Bölümde Birim Müdürlüğüne ve 2005 yılında da Bölüm Müdürlüğüne atanmıştır. 17 Temmuz 2008 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştır.
 

MUAMMER CÜNEYT SEZGİN KİMDİR?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü, Western Michigan University İş İdaresi (MBA) ve MUAMMER CÜNEYT SEZGÄ°N ile ilgili görsel sonucuİstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi doktora programı mezunu olan M. Cüneyt Sezgin, çeşitli özel sektör bankalarında yöneticilik yaptı. 2001 yılında Garanti Bankası'na katılan Dr. Sezgin, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurumsal Güvence Komitesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanlığı yanı sıra Garanti Bank S.A. (Romanya), Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. adlı iştiraklerde Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Öğretmen Akademisi Vakfı ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWFTürkiye) Mütevelli Heyeti Üyesi olan Dr. Sezgin, 30 Haziran 2004 tarihinden beri Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olup, bankacılık ve işletmecilik dallarında iş tecrübesi 29 yıldır.  

Türk Telekom'da organizasyonel değişiklikler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,88
En Yüksek: 40,46
En Düşük: 39,30
Değişim -0,15 %
FK: 8,50
PD / DD: 1,42
İşlem Hacmi 809.955.803
Toplam Adet: 20.315.973
Ağırlıklı Ort.: 39,98
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan taskin24 Aralık 2018 11:20

    Araplar bizi soydu sagdi cekip gitti..yillarca ttlekomun kari ceplerine girdi.bankalarimizida dolandirdi.

  • gerçek24 Aralık 2018 10:43

    yaklaşık 16 sene evvel TTKOM komik bir rakama bu firmaya satıldı.satın alan gavur zat cebinden tek kuruş ödemeden nasıl TÜRK bankalarından kredi çekti.ve 16 sene boyunca hem gelirini yedi hem TTKOM içinde ne varsa sattı.hemde çektiği krediye tek kuruş ödemedi ve işin komiği bizdeki TÜRK tüketici 100 TL kredi borcunu ödemezse anında haciz getiren bu bankalarımız nasıl 16 sene boyunca göz yumduruldu.ve şimdide kalkmış bu gavur  adama hiç yaptırım uygulamadan hisseleri devretti diye nerdeyse seviniyoruz.bu nasıl turşu lahana.devlet nerede zamanında bu ülkede motorolayı dolandırdı diye adama yapılmadık şey bırakmıyan herşeyine el koyan sayın DEVLET büyüklerimiz nerdesiniz oralarda biryerlerde niye sesiniz çıkmıyor.bu özbe öz TÜRK MİLLİ SERVETİ.

  • akbaba23 Aralık 2018 14:10

    özelleştirme hiç  yapımcak  olan  sökdör   başka  sekdolrı  özelleşdir  ama  telokom  başdan  yanlış develdtın  butun görüşmlerı barındıran   bide  araplara  sonuc bu  inş  hayırlı olur

  • Vatandas23 Aralık 2018 13:24

    Bu ülkede temiz eller operasyonu yapılmadan ekonomi düzelmez.

  • Klasik türkiye 3. dünya23 Aralık 2018 06:30

    Ttkom ülkemize dışarıdan para gelsin diye özelleştirildi. Fakat nasıl bir tuhafliksa zengin arap, ülkesinin bankasından para getirecegine artık kim aracı olduysa kimin komisyonu varsa bizim bankalardan kredi vermisler. Sonra gayrimenkul , değer ne varsa satıp yediler şimdi de borç bankalarımıza, halkımıza kaldı. Ve şu an ttkom tekel olduğu halde bir yığın hizmetine zam yapıyor. Zararı, farkı halktan çıkaracaklar anlaşılan.

  • Mahallenin Delisi23 Aralık 2018 05:05

    Geç bile kalındı OTAŞ ın yöneticilerinin aylar önce yaka paça atılması gerekirdi. Hayırlısı olsun...

  • Oğuz22 Aralık 2018 22:59

    Halka arz etselerdi zamanında alırdık. İşleri güçleri peşkeş çekmek

  • mzd22 Aralık 2018 22:04

    zamanında otaş mıdır ne ise niye ona verdik bide bizim gariban bankalar kredi verdi nası iş yahu 

  • Okie Dokie22 Aralık 2018 17:29

    Umarım pazartesi günü taban gelir. ytd

  • Okiye cevap23 Aralık 2018 00:00

    Sen ıcbct yükselecek dedin açıkçılar var dedin. Hisse düştü. Demekki sen taban diyorsan tavan olur. Boşuna bekleme alım fırsatı vermeyecek.

  • Uzman22 Aralık 2018 16:29

    TT’un halka açık kısmı %14 civarında. Hakan Binbaşgil’in ima ettiği süreç şu şekilde işleyebilir: Bankalar borsadaki bu hisseleri de satın alıp emsallerinin seviyesine çıkardıktan sonra, MORGAN STANLEY gibi bir yatırım bankasına müşteri bulması için yetkilendirme yapacaklardır.Aslında KATAR’lılar elde para satın alacak Türk Varlığı arıyorlar.Bakalım nasıl bir yol izlenecek.Ne diyelim; geleceği parlak olan TT’nin, bahtı da açık olsun.

  • coşkun22 Aralık 2018 15:02

    telekom bankalara kalmış. akbank garanti işbank kötü gidişata ortak oldu. çiller zamanında telekomu satsa ülkenin borcu tamamen ödenebiliyordu. koskoca telekomu bakkala çevirdiler

  • Mehmet22 Aralık 2018 13:46

    Türk Telekom'da yaşanan bu gelişme hisse senet fiyatlarına olumlu mu yoksa olumsuz etki mi yapacak? Bilenler lütfen yazabilir mi...

  • misafir22 Aralık 2018 15:39

    İNDİGO, Arkadaş bir şey sormuş eleştri yapacağınıza bu konuda bilginiz varsa yazarsanız daha faydalı olmaz mıydı?

  • İndigo22 Aralık 2018 14:19

    Bunu bilmiyorsan borsaya hiç bulaşma. Elindekinden de olma derim.

  • trader22 Aralık 2018 13:05

    katarlılar  ankaradaymış

  • Hayri22 Aralık 2018 12:35

    Ülkenin en önemli telekomünikasyon şirketi akp yüzünden liyakatsiz ve milli olmayan kişilerce yönetiliyordu. Bu yanlıştan dönülmesi önemli. İsbankasi daha iyi yonetir

  • Evonomist22 Aralık 2018 12:32

    Büyük oranda bir bedelli sermaye artılı olmalı. Önce finansal borçların hafifletilmesi gerek

  • analist22 Aralık 2018 11:58

    telekom tavan olur ........ çinli ye mi katarlıya mı

  • k since22 Aralık 2018 11:38

    pazartesi tavann