E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOsmanlı Yatırım'dan çalışanlarına hisse senedi dağıtma kararı!---

Osmanlı Yatırım'dan çalışanlarına hisse senedi dağıtma kararı!

Osmanlı Yatırım'dan çalışanlarına hisse senedi dağıtma kararı!
11 Aralık 2019 - 16:41 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da OSMEN kodu ile halka açık olarak işlem gören Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş., sermayesinin %6,7'sini çalışanlarına hisse senedi opsiyonu olarak dağıtma kararı aldı

SPK Tebliği ile düzenlemesi yapılan “Çalışanlara Sermaye Artırımı Metodu ile Hisse Edindirme” Osmanlı Yatırım tarafından tüm çalışan personeli kapsamak üzere açıklandı. Açıklanan program 2020 çalışma yılına ait olup, 2021 ve 2022 yıllarında kullanılmak üzere planlandı.

Şirket 03/12/2019 tarihinde KAP a yaptığı açıklamada aldığı Yönetim Kurulu kararını açıkladı.

KAP’taki açıklama metni şu şekilde;

“Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 03.12.2019 tarihli Yönetim Kurulu Kararı gereğince 

Çalışanlara Hisse Opsiyonu Verilmesi Sözleşmesinde belirtilen şartlara tabi olmak üzere 154 (yüz elli dört) Şirket çalışanına sermaye artırımı sonucunda çıkarılacak paylar üzerinde kullanılmak üzere yıllara göre belirlediği fiyat ve tutarlarda pay alım opsiyonu verilmesi kararı alınmıştır.” 

Osmanlı Yatırım Yönetim Kurulu üyeleri ile 2015 yılından bu yana uyguladıkları program hakkında görüştük. Çalışanlarına hisse senedi opsiyonunu 2015 yılından bu yana belirli bir program dahilinde verdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Topbaş’a bu programı nasıl uygulama kararı aldıklarını sorduk.

“Kuruluşumuzdan bu yana hem ülkede hem de global olarak çalkantılı bir dönem geçirmemize rağmen hep işimize odaklandık. Şirketimizin karlılığı ve büyüme stratejisi için olan azmimizi ve heyecanımızı tüm Osmanlı çalışanları hissetsin ve karlılıktan pay alsın istedik. Bizim uyguladığımız model ve benzerleri yurtdışında pek çok şirkette uygulanıyor. Biz uygulama kararı aldığımız da bu modelin bir çerçevesi bile yoktu, mevcut hissedarların hisselerinden verilmekteydi. 2015 yılında SPK nın hisse edindirme programının ana hatlarını belirlemesiyle hisse edindirme programının yapısını değiştirdik. Bundan 4 yıl önce 60 kişinin faydalandığı bu programı bugün itibariyle 150 nin üzerinde çalışanımız için açıkladık. Tüm çalışanlarımızı programa dahil ettik.”

Osmanlı Yatırım Genel Müdür Pınar Çakılkaya ise şirketin uyguladığı bu programın sektörde ve sektör dışında çok ilgi çektiğini ve bu konuda pek çok soru ile karşılaştıklarını belirtti. Yeni işe alımlarımızda maaş ve diğer hakların yanı sıra bu programımızı da anlatıyoruz ve adaylarımız arasında çok ilgi çekiyor. Halka açık bir şirket olmamız sayesinde hisse senedi fiyatını ve böylece şirket sahipliğinden kazançlarını görmeleri mümkün oluyor. 

2009 yılından bu yana Sermaye Piyasası’nda geniş yetkili aracı kurum olarak faaliyetlerini sürdüren Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin 6 şubesi ve 154 çalışanı bulunuyor. Şirket, 2019 3. Çeyrek itibari ile 39,4 milyon TL  öz kaynak büyüklüğüne sahip olup 2012 yılından beri OSMEN kodu ile BIST te işlem görüyor.

Pınar Çakılkaya, önümüzdeki dönemde hedeflerinin tüm sermaye piyasası araçlarında açık platform olarak eksiksiz hizmet vermenin yanı sıra, farklı yatırımcı tip ve risk seviyelerine göre hizmet kollarında verdikleri servis ve platformları sürekli olarak dizayn ederek, aracılık hizmetinden ziyade finansal planlama hizmetine odaklanmak olduğunu açıkladı. “Bu vizyonumuzu gerçekleştirmek için en büyük kaynağımız insan ve teknoloji. İkisini birbirinden ayırmıyoruz. Bir taraftan finansal planlama ve danışmanlık için hem müşterilerimizin hem de onlara hizmet veren personelimizin kullanacağı uygulamalar yazdırırken diğer taraftan hizmet veren personelimizin eğitim ve gelişimini sürekli takip ediyoruz. SPK lisanslarının yanında sürekli iç ve dış eğitimle çalışanlarımızı destekliyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 198,40
En Yüksek: 201,40
En Düşük: 197,90
Değişim -3,22 %
FK: 5,71
PD / DD: 4,06
İşlem Hacmi 2.496.723
Toplam Adet: 12.466
Ağırlıklı Ort.: 200,18
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdulkadir şen istanbul 13 Aralık 2019 18:57

    Önemli olan hedeflerdir işe başlamak ve proğrama almak işin basamaklarına tırmanmaktır,illahaki estek ve köstekler çıkacaktır,Önemli olan müşteri odaklı ve eğitmen lere hassasiyettir,hedefler basamak basamaktır,önemli olan usanmadan yılmadan sadakatla ilerlemektir,başarılar dilerim.

  • mustafa12 Aralık 2019 01:33

    4  sandalye 2  masa  için 3,5liralar  abartılı  fiyatlar etmez

  • Ali11 Aralık 2019 19:04

    Osmen bu hisseyi...1.. Tl verseler alınmaz...