E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOsman Kavala gözaltına alındı---

Osman Kavala gözaltına alındı

Osman Kavala gözaltına alındı
18 Şubat 2020 - 21:20 borsagundem.com

İstanbul Başsavcılığı, 15 Temmuz Darbe Soruşturması kapsamında Osman Kavala hakkında yeni bir gözaltı kararı verdi. Savcılık kararının ardından Kavala gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleri gerekçesiyle 840 gündür tutuklu bulunan ve bugün hakkında tahliye kararı verilen iş insanı Osman Kavala'nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınması kararı verildiğini duyurdu.

Hakkında isnat edilen tüm suçlardan beraat etmesinin ardından Kavala'nın Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmesi bekleniyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kamuoyunda 'gezi olayları' olarak bilinen ve Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini hedef alan kalkışma girişiminin soruşturması kapsamında; eylemleri planlayan, yöneten ve yönlendiren bir kısım şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 19.02.2019 tarihle iddianamesiyle kamu davası açılmıştır. 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18.02.2020 kararı ile hakkında kamu davası açılan sanıkların beraatine ve tutuklu sanık Mehmet Osman Kavala'nın tahliyesine karar verilmiştir. 

Alınan kararın bozulması talebiyle ilgili mahkemeye süre tutum dilekçesi verilmiş olup, kararın gerekçesinin yazılmasına müteakip Başsavcılığımızca istinaf kanun yoluna başvurulacaktır.  

Yargılama sonunda tahliyesine karar verilen sanık Mehmet Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Başsavcılığımızca yürütülen bir başka soruşturma kapsamında TCK'nın 309. maddesi uyarınca 'Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs' suçundan ayrıca gözaltı kararı verilmiştir."

Osman Kavala gözaltına alındı

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin davada beraat eden Osman Kavala, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tahliyesinin ardından polis ekiplerince teslim alındı.

Sağlık kontrolünden geçilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülen Kavala'nın işlemleri sürüyor.

BERAATE İTİRAZ EDİLECEK

Başsavcılık, mahkemeye gerekçeli kararın yazılana kadar itiraz hakkının saklı tutulmasını talep etti.

Başsavcılık, dilekçesinde gerekçeli kararın hazırlanmasının ardından beraat kararları için itiraz edeceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Gezi eylemlerine yönelik açılan davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti, davanın tek tutuklu sanığı olan iş insanı Osman Kavala’nın da arasında bulunduğu 9 sanığın tüm suçlardan beraatine karar vermişti.

Mahkeme heyeti, aralarında Can Dündar, Memet Ali Alabora’nın da bulunduğu 7 sanığın ise haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

Kararla birlikte Osman Kavala'nın tahliyesine hükmedilmişti.

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya tahliye kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMEKLİ ASKER19 Şubat 2020 08:31

    sizin istediğiniz hukuk yok,oysaki hukuk var.EMEKLİ evet hdp le berabersiiniz ona ne dersin.

  • ..19 Şubat 2020 10:32

    Paşaların kumpaslarla, içeri atılırken zil takıp oynayanlardan deildin sanırım... şimdi bütün o paşalar serbest... Emekli maaşını ödeyen vergiler, o hdp li deyip betyenmediğin , vatanda yaşayan, türkiye ilk reel tehdide uğradığında bayrak altına koşan insanlardır. Asker suriyede, bak bakalım kaç tane hdpli, iyi partili, refahjçı, chp li asker var ? senin gibi zihniyetler milleti ve birliği bazan dış güçlerin borozanıdır ancak. vatan  var iken, akkupbe yoktu...  vatan daim, insanlar geçicidir.

  • Emekli19 Şubat 2020 06:42

    Adalet ve hukukun olmadığı ülkede ekonomi düzelmez. Yeni seçimde iktidar gereken dersi alacaktır. Sonrası ise yapılan hukuksuz uygulamalar mahkemeye gidecek.

  • ...19 Şubat 2020 00:00

    Devletimiz çok büyük. Temelleri çok sağlam. Kim gelirse, bir gün gider.. ama bu millet, bu devleti fabrika ayarlarına er yada geç kendine verilen seçme ve seçilme hakkı ile düzeltir. Millet, devletin kurumlarındaki çarpıklığı ve sorunları çok iyi görüyor. Haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında aynı durumların başkan gelebileceğinin farkında. Sandıklarda  millet tokatı basacak...sonra çokkk çıkarsınız tvlere.. ee ne oldu ? hiç bir şey olmamış olsa bile bişe oldu, sandıkda oylarımız kayboldu  : ))) diye... 

  • ŞAŞKİN.18 Şubat 2020 23:45

    ULEN BU HAİNİ SALANİ İÇERİYE TİKACAKSİN,İSTE OZAMAN ADALET YERİNİ BULUR.

  • türk 19 Şubat 2020 10:05

    osman kavala denen kahbeyi savunan o %70 hainler sizinde kanınız bozuk

  • ve18 Şubat 2020 23:45

    Fetonun siyasi ayağı, aile boyu devlet karşısında hesap vermeden, bu hukuksuzluklar bitmez. Seçimlere az kaldı.  Feto kumpasları, delilsiz yüzlerce milletin vatan evladını mapusta yatırdılar. Millet seçimlerde oyunu atacak, hukuksuzluğu cezalandıracak. haksız ve hukuksuzca mapua sokulanların yarıdan fazlası dışarı salınmıştır. haklarında 1 delilde yoktur. ama aynı yargı ve hukuk sistemi, bu feto kumpaslarını sürdürme gayretindedir. feto gitsede, bu var olan eksik ve desteksiz yönetim sistemiyle, yeni şahıslar ve etkinliği olanların kumpasları sürmektedir. bu salınmaların hepsi, delil yetersizliğidir. demekki sistemde bozukluk yada açık var. birileri sistemi  kişiselleştirip kullanıyor.

  • AHMET ÖZBİR18 Şubat 2020 23:29

    HER taşın altından çıkıyor, tahliye kararı nasıl veriliyor. Akşam üstü 15 Temmuz darbe soruşturmasından gözaltına alınıyor, CEZAEVİNDE "KAVAL" ÇALMAYA DEVAM deniyor. Bu adamı asla salmayın, ömrünü hapishanede geçirmesini temin edin. BİR VATANIMIZ VAR, O'NA KUMPAS YAPILMASINA MÜSADE EDİLEMEZ!..

  • Yusuf19 Şubat 2020 07:53

    Okudum usmugum geldi

  • bence18 Şubat 2020 23:47

    15 temmuz deil.. önce 14 temmuzu sorgulayıp, fetocuları yargı karşısına çıkartalım. 13- 12- 11- 10- 9 temmuz bunlar daha öncemli. fetonun bütünlüğü 15 temmuzda 2 kola ayrıldı..ne istedilerde vermedik.. dedi 15 temmuzda 2 farklı kol oldu. millet fecocularıda iyi biliyor. youtube google gazete arşivleri ulaşılabilir durumda. çocuna 1950 yılını anlatır gibi sallamışsın : )) daha yeni yahu o dediğin tarihler. dün gibi hatırlıyor millet.

  • Vatan kale18 Şubat 2020 23:27

    Burda yazanların kaçı bu hain hakkında bilgili? Kiravatli ,purolu, eli viskili, TC düşmanidir. Kürt kardeşlerimizi hep kullanmak istemiştir.

  • ee18 Şubat 2020 23:37

    varda bilgin git mahkeme ile paylaş. savcılara delilini sun. Feto olayındada öyle demediler mi? adam kumpas yapmışar 1 delil yok. senin keyfine göre. o siyahdır bu beyaz. mapusa at devri yok kardeşim. Türkiye cumhuriyeti hukuku var. İster kravat takar, siter rakı içer, sanane ? zende zemzem suyu iç. kevser şarabı iç. Sanane milletinözelinden. 

  • ...18 Şubat 2020 23:18

    garip. Adam 3 yıl içeride yatıyor nerede ise. Nasıl hukuk ? 1ay hakım dosya hazırlasın. 3 ay. 5 ay . 6 ay . 7a y 8 ay . dosya hazır olur en uzun sure.. sonra doyasa x kişilere ve delillere bakılır, şahitlere vb. şahitlerin söyledikleri, delillerle reel, hayal ürünü olmaktan çıakr reellik gerçekcilik kazanır. iddanameler delillerle ispat edilmelidir mahkemede. TV programı gibi istedim..düşündüm.. hayal ettim.. sen öylesin.. bunlar boştur... neyse  12. ay .. 15 ay.. hakımde dosya oluşur. bakar. inceler. gidişatı sorgular.. 15. 18.20.23.24 .. neyse hakim dosya elinde günümüze gelmiş.. AAAAA dosyada delil yok.. ! yahu, delil daha önceki aylarda varmıdı ? yok ise neden şarklı, mahkeme gidişatına göre sorun olmaz diyip, zihninde bugunku beraatı fikri, delil yetersizliği geldiğinde. %51 suçsuzdur dediğinde daha önceki aylardan neden adamı koşullu, imla karşılığı özgürlünü vermediniz? hukuk okudum, mesleğim başka. ama o  akdarını okudum ya

  • Kaçan Grup18 Şubat 2020 23:00

    buradan da bir şey çıkmazsa ,30 Şubat’tan kesin ceza yer.

  • Ali18 Şubat 2020 22:55

    Bu haini serbest bırakmayın,

  • Bingöl18 Şubat 2020 22:43

    Hainler ve destekçileri çıkmasın kodesten.

  • sap18 Şubat 2020 22:41

    bakalim kavaladan sonra keser dönecek sap donecek kim içeri girecek

  • Ali18 Şubat 2020 22:33

    Biri salıyor biri tutukluyor adalet mekanizması tutarlı olmalı..

  • : )18 Şubat 2020 23:20

    Tezasiyi tutanın tek gözü açık.. Eskidendi o , gözleri kapalı adalet terazileri... siyasi karar olunca, böylede sonuç oluyor. İnsanları yıldırma, başkaarı karşıma çıkmasın byle süründürürüm korkusu salınıyor. Cumhur sistemi dedik ama, 1 devlet kurumu sisteminin iyileştirmedi, iyi olanlarda bozuluyor.

  • pazarci18 Şubat 2020 22:33

    Turkiye Turk,lerindir.isine gelmeyen gitsin.....geriyede donmesin

  • ÖZTÜRK19 Şubat 2020 10:32

    Yerine Suriyeliler, afganlılar gelsin !!!

  • Kamil18 Şubat 2020 22:16

    Belki bir başka sefere

  • Ali18 Şubat 2020 22:04

    Bir yandan herşeye rağmen bağımsız kalmaya çalışan yargı, diğer tarafta sarayın emrindeki yargı, işte AKP nin çıkmazın içerisine sürüklediği yargı. Ancak AKP ve onun güdümündeki yargı bilmelidir ki gelecekte en çok ta onların adalete ihtiyaçları olacaktır. Siz istediğiniz kadar hüküm verin, adalet vatandaşın vicdanında tecelli edecektir.

  • turk19 Şubat 2020 10:08

    nasıl bir hain bu kahbeyi savunabilir ülkeye verilen 130 milyar dolar zarar ne olacak türk bayrağı yakan orospu çocukları ne olacak

  • Ali18 Şubat 2020 23:07

    Halil senin dükkanına saldıranlar ile, palayla göstericilere saldıranlar arasında hiçbir fark yok. milyonlarca kişinin eylemi evlerinin balkonunda tencere tava çalmaktan ibaretti, kim saldırdı senin dükkanına? Sen saldıracak adam arıyorsan bunlar gezinin onurlu insanları değildir, başka adreslerde arayacaksın,

  • Halil 18 Şubat 2020 22:39

    Dükkanımıza molotof atsınlar vergimle alınan polis araçlarını yakıp yıksınlar, esnaf bir aydan fazla ticaret yapamayıp zarar etsin vb. Sen de burada konuştuğunu zannet. Külahıma anlat sen bunları

  • Atilla18 Şubat 2020 22:00

    Osman kavala 1 numaralı Devlet düşmanı.. En az Öcalan kadar tehlikeli..Kurdugu vakıflar ve dernekler adı altında Ermeni diasporasına ve Pkk ya para aktarıyor.. Sorosun Türkiye ayağı.. İYİ parti finansörü..Iyi partiden bu hafta istifa eden 2 milletvekilinin partiyi soros cular ele geçirdi sözü boşuna değil.. Turkiye şu anda Ya şahadet Ya hurriyet doneminin tam ortasinda..

  • eee18 Şubat 2020 23:22

    AKP li olmayınca, insan suçlumu oluyor? herkes vakıf dernek kuruyor. damatlarda kuruyor. herkes siyasi partilere katılıyor yada bağış yapıyor.  Mla mal yazmışsın. Osmanlıyı senin gibile rçökertti. Allah bir daha çökermesin devletimizi bölmesin milletimizi. senin gibiler anca 12 adaya yuzmeyi bilir... 

  • misafir18 Şubat 2020 22:16

    evet burada tek haneli IQ'ya sahip ortalama bir siyasal islamcıyı doğal ortamında görüyoruz. kabuklu yiyecekleri açacak zekaya henüz sahip olmasa da, politika konusunda çok donanımlıdır. her büyük resmi görür, her dıjgüçten haberdardır, her planı deşifre eder. ana besini ithal saman olmakla birlikte, tv'de salya sümük ağlayan bir hıyar tarafından kandırılacak kadar vasat, şimdi de millete fetöcü diyecek kadar kurnazdır. tek başına gölgelesinden korkar ama örgütlenince garibanın sırtına parazit gibi yapışıp, sesini çıkarana 'vadanhayini' der.

  • Adil cak18 Şubat 2020 21:52

    Adalet tatilde birkez daha belli oldu

  • Tantana 18 Şubat 2020 21:36

    Bu nasıl bir çark,biri serbest bırakıyor diğeri tutukluyor!ülkede 2türlü hakim savcılar var! Saraya bağlı hakimler Selahaddin Demirtaş,Osman Kavala’ya ve vs isimlere hep aynı şekilde hükümler vermekte!rahip brunsonu bıraktılar sonrada adaletden bahs etmişlerdi!almanyada merkel ile görüşme esnasında Gazeteci deniz Yücel serbest bırakıldı ve yine adalet dediler!pkk ile mücadeleyi bıraktılar!sebep tramp ya barışırlar yada bizimle savaşırlar demişti!hükümet çıkıp halkın gazını almak adına “ateşkes yok sadece ara verildi”diyerek laf cambazlığı yapmıştı!şimdi siz bana şucu bucu diyeceğinize ama ALLAH için hiçmi görmüyorsunuz bu yapılan oyunları!bu vebal değilde nedir?bunlar din adına her türlü haramı işlediler.

  • Samsun18 Şubat 2020 22:58

    Adı üstünde, tam tantana yapmış.

  • Berk18 Şubat 2020 21:34

    Ulan akp yatacak yerin yoooook