E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Oslo'da görüşmedik demiyoruz"---

"Oslo'da görüşmedik demiyoruz"

Oslo'da görüşmedik demiyoruz
24 Ekim 2015 - 08:36 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk ve Show TV ortak yayınında, Veyis Ateş ve Ece Üner'in sorularını yanıtladı.
 
İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarında satır başları:

BEYAZ TOROS TARTIŞMALARI
Biz bir tek toz biliriz o da memleketimizin tozu toprağıdır. Sayın Bahçeli'nin tozla ilgisi nedir onu da bilemeyiz. Biz faili meçhulleri bitirdik. Bizim Van'da söylediğimiz çok açık. Bu beyaz Toros tartışmaları etrafında, bir kaşık suda fırtına kopar; bu kadar yüzsüzlük olur. O toz hikayesi nereden? Bu PKK ile derin yapılar arasındaki o ilişkiden geliyor. 90'lı yıllara dönmek isteyen PKK'dır. 

BAHÇELİ'NİN CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI 
Sayın Bahçeli, "hayır" diye diye üzerinde oluşan algıyı üstünden atmak istiyor. Sayın cumhurbaşkanımızın herbirimizde olduğu gibi bende de ayrı bir yeri vardır. Kimse de üstümüzden atmak veya vesayet gibi bir şey söyleyemez. Cumhurbaşkanı'nın her AK Partilinin gönlünde yeri ayrıdır. Cumhurbaşkanı siyasi tartışmaların üzerindedir. Sayın Bahçeli kendi partisine baksın. 

5. PARTİ POLEMİĞİ
Bu sefer tek başımıza iktidar olacağımızı düşünüyorum. Sayın Bahçeli partisinin bölünme ihtimallerinden kaçıyor. Bahçeli, bizim çıkaracağımız milletvekilleri üzerinden 5. parti hesabı yapıyor. Bir 5'inci parti çıkarsa MHP'nin içinden çıkar.  Böyle bir şey olamaz. Herkes parti kurar, 5'inci değil 55'inci kurar. Ama AK Parti içinden böyle bir spekülasyona müsaade etmeyiz. 3'ncü seçim de olmaz. Dediğim gibi tek başımıza iktidar olacağımızı düşünüyorum.  
"CUMHURBAŞKANI VESAYETİ" ELEŞTİRİLERİ 
Eleştiri varsa demek ki demokrasi vardır. Bir ülkede Başabakan bu kadar eleştiriliyorsa demokrasi vardır. AK Parti kurulurken sayın Cumhurbaşkanı'mızın kullandığı bir söz vardı "Biz lider oligarşisine karşı ortak aklı harekete geçireceğiz" demişti. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın olağan üstü kongremizde de "Ben emanetçi bir başbakan istiyorum" demişti. Dışarıdan bir tahrikle Cumhurbaşkanı'mızla aramızda problem çıkarılmasına izin vermeyecek ahlaki olgunluğa sahibim.  Cumhurbaşkanı özgün düşüncelere sahip olduğumu bilir. Bu işe girmişsem beni tanıyanlar iyi bilir ki çıktığım yoldan geri dönmem.

DEMİRTAŞ'IN "KOLAY LOKMA" SÖYLEMİ
Onun için o, yüzde 13 alıyor, biz, yüzde 41 alırız. Demirtaş sohbet sınavından bile geçemez. Ben onu biliyorum, onun arkasından senaryo yazanları biliyorum. Gitsin başka mahallede oynasın. 

DIŞ POLİTİKA
Tarihi nehre benzetirsek biz içinde akıyoruz. 21. Yüzyıl'ın yükselen ülkesi Türkiye olacak. Türk halkı 2001'in borç dilenen ülkesiyle mi karşı karşıya yoksa G20 dönem başkanı olan bir ülkeyle mi? Geldiğimizde 15 yıl içinde bu tez kendini ispat etti. Ben haddimi bilirim, tarihi ben şekillendirmiyorum. Önemli olan tarihin akışını doğru anlamak. 

"DEAŞ DÜŞMANIMIZDIR"
Eleştirilere kızmıyorum, soğukkanlı karşılıyorum. Ben "yaramaz çocuklar" demedim aynı şeyi söylüyorum: DEAŞ kötü bir ortamı kullandı. Aynı şeyi PKK için söylüyorum. PKK ne kadar nankör, hain ise DEAŞ da öyledir. Birbirimizin ne dediğini anlamaya çalışmazsak siyaset yapamayız.  Yüzlerce kez söyledim, tekrar söylüyorum, kulakları duymuyor ama: DEAŞ Türkiye için tehdittir, İslam için tehdittir, bizim düşmanımızdır. Benden böyle bir şey çıkar mı? İnsanı isyan ettirecekler. 

TOPLUM PSİKOLOJİSİ
Terör örgütleri hayatın normal seyrini değiştirmeye çalışırlar. Şanlıurfa'da bir miting yaptık Paralel yapıya ait olduğu bilinen Fuat Avni denilen şey "mitingde bomba patlayacak" dedi. Kayseri mitingi için de söyledi aynı hesap. PKK, DEAŞ, Paralel yapı tedirginlik doğurmak istiyor.

SEÇİM MİTİNGLERİ
Onların iktidar olmak gibi bir kaygıları yok. Tek parti olmak veya olmamak arasında bir çizgideyiz. Bu durumun farkındayız. Nihayet benim yüzde 44 ile 45 almam arasında çok fark var. Onlar için yok. Son ana kadar meydanlarada olacağım, halkla buluşacağım. 

GÖRÜŞMELERRDE KONUŞULANLAR
İlk günden beri söyledim, çıkın açıklayın. Ağzımdan çıkan her sözden pişman değilim. Bir de devlet sırrıysa nasıl açıklarsınız. Ben koalisyon görüşmeleri yaptığımız zaman sayın Kılıçdaroğlu'na güveniyordum. Şimdi ben Kılıçdaroğlu'yla rahatça konuşabilir miyim? Çıksın açıklasın, Bahçeli de açıklasın. O üzülür, ben üzülmem. Eğer yanlarında bir dinleme kayıtları varsa çıkıp onu da dinletsinler. Birbirimize güvenemeyecek durumdayız. Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye söylüyorum eğer bir gün bana bir sır verirlerse, karşımda ayna varken kendime dahi söylemem.  

OSLO İDDİASI
Safsata, yok öyle bir şey. Biz Oslo'da görüşmedik demiyoruz. Fakat anlatıldığı şekilde bir görüşme yok. Ama böyle bir anlaşama yok. Diğer görüşmelerde, çözüm sürecinde vardı. O da silahların bırakılması.  

AK PARTİ HATA YAPTI MI?
Siyasette hatalar da yapılır. İnsanoğlu hata da yapar, bunları tartışabiliriz. Ama AK Parti ilkesel bir hata yapmadı. Bakın gecemiz bir, gündüzümüz bir halktan oy istiyoruz. Bizim arkamızda silahlı bir gücümüz yok. Pensilvanya gibi bir gücümüz de yok. Bunlar ise devletin meşru gücü varken, paralel yoları tercih ettiler. Bunları yapmadan önce bi sorun yoktu. Kendi güç odaklarını kurmaya çalıştılar. "Hesabı biz vereceğiz, politikaları onlar belirleyecek" böyle bir şeye müsaade edemeyiz. Dini cemaatse dini cemaatliğini bilecek. Hayır işiyse hayır işi, eğitimse eğitim. Yargıyı belirleyeceğim, KPSS sorularını çalıp bürokrasiyi belirleyeceğim diyene, yetkiyi nereden alıyorsun diye sorduk. Ya PKK olacak ya Türk Silahlı Kuvvetleri. Silahları bırakacaklar, 2 tane silahlı yapı olmaz. 

ANKARA SALDIRISI
Bu konuda savcının verdiği bilgi dışında benim bir şey söylemem doğru değil.

SEÇMEN NEDEN "AK PARTİ" DESİN? 
13 yıllık bir güçlü hikayesi var arkamızda. Vizyon sunan tek parti biziz. Biz tek parti iddiasıyla buradayız. Vaatlerimiz var. CHP istediği kadar vaat versin.  Tek başımıza iktidara gelirsek, vaatlerimizi gerçekleştiririz. 

"ESAD'LI GEÇİŞ" 
Varil bombaları kullanmaya başladığından beri, Esad'la bir çözümün olamayacağı gördük.  Esad'ın ülkesine barış getirmesi imkansızdır. Halep'i, Şam'ı biz mi bombaladık? Rusya, İran arkasında ama Suriye halkı arkasında mı? Esad'ın gidişi konuşuluyor, her formül görüşülüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güven Kalmadı24 Ekim 2015 16:53

    Bir zamanlar Oslo da görüşen şöyledir böyledir diyordunuz? Oslo konusunda aslında her şey ortada, geçekleri görmek isteyenler gözünü açıp bakarsa zaten görür!! Suriye konusunda da söylenecek bir şey kalmadı.. Ülkenin bu hale getirilmesinde payı olanlar bir gün LAHEY uluslararası adalet divanında yargılanacak ve hepimiz itirafları dinleyeceğiz!!

  • Yandaş24 Ekim 2015 15:42

    Davutoğlu, ne dediğini bilmeyen ve konuştukça partisini batıran bir başbakan örneği maalesef.

  • Qery24 Ekim 2015 13:17

    Bende 2 kasım da görüşecem

  • mali24 Ekim 2015 12:19

    Türkiye'nin dış politikası milli çıkarlara göre yeniden değerlendirilmeli. Güneyimizdeki oluşumların inisiyatifimiz dışında ve bizi tehdit eder gelişimine asla göz yumulmamalıdır. Güneyimiz PKK ve uzantılarına bırakılamaz.

  • Byk24 Ekim 2015 11:24

    Ortadoğu bataklıktır,Esat'lı ya da Esat'sız çözüm olmaz.

  • Yola devam diyemiyor24 Ekim 2015 11:22

    Bu başkan artık ülkesine güven vermiyor bir taraftan girusulmedi diyor diğer taraftan yuvarlak kelime akademisyen kimliğiyle yuvarlama yapıyor derhal görevi bırakmalı tabi siyasetide aman ogretim görevine geri dönmesin bu haliyle öğrenci yetustirmeside zor ikilem icinde

  • Ca.n24 Ekim 2015 10:44

    Çanak sorular gel Fox a da hocalışını görek