E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrtak yatırım çağrısı yaptı---

Ortak yatırım çağrısı yaptı

Ortak yatırım çağrısı yaptı
24 Aralık 2013 - 03:46 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, Pakistan - Türkiye İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Tecrübelerimizi Pakistanlı kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Pakistanlı işadamlarına ortak yatırım çağrısı yaparak, “Ürün çeşitliliğini sağlayarak ticaret hacmimizi artırmalıyız. Birlikte çalışabileceğimize inanıyorum. 3. ülkelere de birlikte yatırım yapmamızı bekliyorum. Gelin bu işi sıkı tutalım” diye konuştu.

Erdoğan, Pakistan-Türkiye İş Formu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye genç ve yetişmiş işgücü, sıkı yatırımcı mali gücü ile önemli bir ekonomidir. Küresel krize rağmen performansımızı sürdürüyoruz. Büyümemiz devam ediyor. Özel teşebbüslerin payı büyük. Bu başarıyı kardeş Pakistan’la paylaşmak istiyoruz. İkili ilişkilerin diğer alanlara da yansıması gerekiyor. Müteşebbisleri Pakistan’a yatırım yapmak için teşvik ediyoruz. Bu ziyarette 39 firma, ciroları 136 milyar dolar, 280 bin istihdamı var. 30 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip. Bu heyetle geldik. 39 firma da Pakistan’da çalışıyor.”

İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ

İşbirliği için siyadi iradenin mevcut olduğunu kaydeden Erdoğan, “Son 10.5 yılda 132 milyar dolar doğrudan yatırım girdi. Bunun yüzde 75’i Avrupa kaynaklı, bizden önceki 80 yıldaki küresel sermaye yaklaşık 15 milyar dolardır. Biz bu başarıyı nasıl sağladık. Her şeyden önce siyasi istikrarla sağladık, güvenle sağladık. Bu başarının Pakistan’da da olması bizi gururlandıracaktır” dedi.

UÇUŞLARI 2 KATINA ÇIKARALIM

Erdoğan, Pakistan hava yollarına destek verebileceklerini belirterek, “İlk etapta uçuş sayısını 2 katına çıkaralım. Lahor uçuşları da başladı. İleri düzeyde siyasi ilişkilerimizin diğer alanlara da yansıması gerekiyor. Müteşebbisleri ticari ilişkilerini geliştirme noktasında teşvik ediyoruz. Gelin bu işi sıkı tutalım diyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)