E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOrta Vadeli Program'a ulaşılacak---

Orta Vadeli Program'a ulaşılacak

Orta Vadeli Program'a ulaşılacak
03 Mart 2016 - 11:53 borsagundem.com

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık "OVP hedefine ulaşacağız, çift hane endişesi kalmadı" dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Işık, enflasyonun yıl sonunda Orta Vadeli Programa (OVP) yakın bir seviye olacağını ve yüzde 7.5-8 bandının geçilmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Bakan Işık "Bugünkü enflasyon rakamları düşüş trendinin başladığını gösteriyor. OVP'ye yakın bir enflasyon olacağını gösteriyor. Döviz ve paritenin belli bir istikrar bulduğu gözüküyor. Gıda fiyatlarındaki ılımlı düşüşün enflasyona katkı sağladığını gösteriyor. inşallah OVP'deki enflasyon hedefine yaklaşacağımız şeklinde öngörümüz var. Enflasyonda yıl sonunda yüzde 7,5-8 bandının geçilmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.  Bakan Işık ekonomik görünümle ilgili iyimser olduğunu belirterek "Şubat'ta ihracatımızın artmış olması önemli. Bu yıl iç tüketimde ciddi bir artış olacak, asgari ücretin  artması ve emeklilere verilen artışlar yıllık 50 milyar TL  üzerinde paranın piyasaya verilmesi demek. 2016 yılı bence Türkiye ile ilgili iyi bir büyüme yılı olacak. Elbette dünyadan bağımsız değiliz, etkilenmemek mümkün değil ama etkinin minimize edilmesi noktasında ciddi bir gayret var. 2016 için daha iyimserim" dedi. Fikri Işık, bu yıl için yüzde 4,5 olan OVP'deki büyüme hedefini gerçekçi bulduğunu söyledi ve bu rakamın üzerine çıkılacağını ümit ettiğini belirtti.

Bakan Işık Rusya ile yaşanan krizle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Rusya komşumuz ve komşumuzu seçme şansımız yok. Her komşuyla iyi geçinmek en büyük arzumuz. Krizi tırmandıran hiçbir söyleme itibar etmiyoruz. Krizin ihnracata etkisi oldu ama bu etki alternatif pazarlarla aşıldı. Krizin bir an önce sona ermesini arzu ediyoruz" Yerli otomobil konusunda ise Işık, 2018 Mayıs-Haziran aylarında tanıtımını yapmayı planladıklarını söyledi. Işık "2020'den önce seri üretim aşamasına geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2016 13:02

    BU ÜLKEDE MİLLETİN MALI MÜLKÜ PARASI VS VS ÜZERİNE HAYALLER KURMUŞ SAHTEKARLARIN HEPSİ BU ÜLKEYİ TERK EDECEKLER..

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2016 12:48

    BU ACIKLAMALARIN HEPSİ GECERSİZ....NEDENMİ Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık BİLİM VE SANAYİ AKABİNDE TEKNOLOJİ ADINA HİÇBİR ACIKLAMA YOK. TAM TERSİ.Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı NIN YAPMASI GEREKEN ACIKLAMALAR.... KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL.AKABİNDE GÖREVLERİ HEP ÇARPRAZ(X) BU DEMEK OLUYORKİ BU ÜLKEDE RÜŞVET,YOLSUZLUK,HIRSIZLIK AKABİNDE PARA HAVUZU VAR.AKABİNDE TEK ELDEN YÖNETİLİYOR=PARA_L_EL YAPI...YANİ ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ BAZ ALINDIĞINDA ASLINDA PARALEL YAPI SİYASETİN TA KENDİ YAPILAŞMASI AKABİNDE SUÇLU ARAMA GİRİŞİMLERİ VE İSTİKRARSIZLIK İNADINA İSTİKARAR.....

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2016 12:33

    Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı MISIN SEN YOKSA Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı MI.YADA ÇALIŞIYOR MU SANSINLAR İSTİYORSUN..

  • mağdur03 Mart 2016 12:08

    Beter olsunlar. Yakın geçmişte hisse senetlerinde Riva projesinden çok büyük gelir elde edip bedelsiz vereceğiz hissemizin değeri 1000 tl lere ulaşacak alavere dalaveresi ile ky yi çok mağdur ettiler milletin ocağını söndürdüler mağdurların ahı tutmuştur ! Bundan sonrada bellerini doğrultamazlar. Etme bulma dünyası !!!