E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrganize suç örgütü lideri Peker hakkında iddianame hazırlandı---

Organize suç örgütü lideri Peker hakkında iddianame hazırlandı

Organize suç örgütü lideri Peker hakkında iddianame hazırlandı
22 Eylül 2022 - 13:10 borsagundem.com

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında iddianame hazırladı.

Organize suç örgütü liderliği suçundan hüküm giyen ve yurt dışından yaptığı açıklamalarla gündem olan Sedat Peker’in İstanbul’daki evine 9 Nisan 2021'de operasyon düzenlenmişti.

Yürütülen soruşturma sonrası saldırı düzenlenen evde bulunan bir adet silah ve mermiler yüzünden Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandığı ortaya çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Peker hakkında, 25 Ağustos 2022'de de yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

HANGİ SUÇLAR İLE İLGİLİ SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR?

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Peker’in de içinde olduğu bazı şahıslar hakkında “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak-yönetmek-üye olmak- yardım etmek, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, eziyet, kasten yaralama, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, tehdit, 6136 Sayılı Kanununa Muhalefet, tefecilik, nüfuz ticareti” suçları ile ilgili soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

İddianamede, Sedat Peker'in Beykoz'daki evinde 9 Nisan 2021'de arama yapıldığı söylenerek, 9 mm çaplı Parabellium tipi fişek atar, Avusturya yapısı Steyr marka M9-A1 model yarı otomatik tabanca ve 1 adet şarjör ile aynı çap ve tipte 14 adet fişek, 36 numara av fişeği patlatır, Türkiye yapısı Safirarms Marka T14, M19 görünümlü, namlusu 1-set ihtiva etmeyen yarı otomatik doldurmalı av tüfeği, 1 adet şarjör ve 10 adet fişeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

'YASAKLI SİLAHLAR VAR'

İddianamede, İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünün uzmanlık raporunda şüpheliden elde edilen inceleme konusu bulgular bölümünün 1. Maddesinde belirtilen tabanca ve fişeklerin 6136 Sayılı Yasaya göre yasak niteliğini haiz ateşli silahlardan olduğu belirtildi. İnceleme konusu bulgular bölümünün 2 maddesinde belirtilen av tüfeği ve av fişeklerinin 6136 sayılı yasaya göre yasak olarak mütalaa edilemeyeceğini ama ilgili tüfeğin taşınması ve bulundurulmasının 2521 sayılı yasaya göre düzenleneceğinin belirtildiği yer aldı.

İddianamede, suça konu eşyaların şüpheli hakkında diğer suçlardan yürütülmekte olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda emanette kayıtlı olduğu bildirildi.

25 AĞUSTOSTA YAKALAMA EMRİ ÇIKTI

İddianamede, Peker’in üzerine atılı suçun seri muhakeme kapsamında olduğu fakat yurt dışında olma sebebiyle şüpheliye ulaşılamaması durumunda seri muhakeme usulünün uygulanmayacağı söylenerek Peker’in yurt dışında olduğunun sabit olduğu, ayrıca hakkında 25 Ağustos 2022'de yakalama emri düzenlendiği aktarıldı.

İddianamede, Peker'in Beykoz'daki evinde yapılan aramada 6136 sayılı kapsamındaki suça konu silah ve eklerini bulundurması nedeniyle kamu davasını açmayı gerektirir yeterli şüphe yoğunluğuna ulaşıldığının anlaşıldığı kaydedildi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS VE 30 GÜNDEN 100 GÜNE KADAR ADLİ PARA CEZASI

Sedat Peker'in “Bir Adet Ateşli Silah ve Mutat Sayıdaki Mermileri Bulundurma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılmasının istendiği iddianamede, Peker hakkında mahkumiyet kararı tayin olunması halinde TCK 53. Maddesindeki belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verilmesi talep edildi.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un aktardığına göre savcılık, suça konu 6136 sayılı yasa kapsamındaki tabanca ve eklerinin TCK 54. gereğince müsaderesine, ayrıca ele geçirilen ve 6136 sayılı yasaya göre yasak olmayan tüfek ve eklerinin gereği için ilgili idareye gönderilmesine, mükerrir bulunan şüpheli hakkında mahkumiyet kararı tayin olunması halinde cezasının TCK’nIn 58.maddesi gereğince mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine karar verilmesi istedi.

Sedat Peker Suç Örgütü Davasında 2 sanık tahliye oldu

Türkiye'den BAE'ye Sedat Peker için tutuklama talebi

Sedat Peker hakkında yakalama kararı

Sedat Peker suç örgütü davasında ara karar açıklandı

Sedat Peker suç örgütü davasında ara karar açıklandı

Sedat Peker suç örgütü davası ertelendi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • havanda su dövüyorlar23 Eylül 2022 10:28

    6 lı masayıı izledikçe bir muhalif olarak kahroluyorum hepsi memleket bekası değil kendi ideolojilerinin bekası peşinde ülkeyi düşünen yok halka umut verebilecek hiç bir girişimleri yok ülke ayaktayken bir tek kılıçdaroğlu hariç diğerlerinin elle tutulur hiç bir girişimi, çabası da yok. Hele Akşener tam bir hayal kırıklığı. Eğer bir daha RTE yi iktidar yaparlarsa bunlar yapar tüm suç bunların halkı suçlamayın sonra ve tümünüz ülkeyi terk edin.

  • Islak odun22 Eylül 2022 21:10

    Birisi sizin hakkınızda asılsız bir iddada bulursa itiraz eder gider mahkemeye falan verirsiniz ya da tekzip mekzip birşeyler yaparsınız,ama sedat pekerin muhattaplarının hiç birinden ses çıkmıyor neden?

  • Vatandaş22 Eylül 2022 22:56

    Demekki asılsız değilmiş..! Pişkin pişkin,hiçbirşey olmamış taklidi yapıyorlar.!!!

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV22 Eylül 2022 19:37

    Neden adalet sistemimiz geç çalışıyor adalet bakanlığı görevlileri grevdelermi ki bu kadar geç işliyor.bu adam bildim bileli mafya babası olup yapmadığı işlemedi suç yok idi şimdi mi aklınıza geldi yargılamak.bay kemal kafa tutmuş idi.ama ben inanmıyorum.bunların hepsi bir oyunun parçası olabilir.sonra bu kişinin hiç bilmediği bir şey yoktur her şeyi biliyor her şeyi biliyor nostdramus gibi vanga ana gibi birisi.

  • Mucise Reis : )22 Eylül 2022 19:19

    Bir suç lideri hakkınd iddanameler olabilir. Ama itirafları hakkında da iddanameler olması gereklidir. Devletin yargı merci her idda içina raştırma yapar.Burada yargı merci neden iddalar hakkında araştırma yapmıyor? iddalar o kadar somut ve belgeli hatta dekontlu olabilecek tipte. Burada yapılan tek taraflı yargı işletmeye çalışmak, Gerçekleri asla gizlemez. Tam tersine yaşanangerçekleri gizlemek için yargı kullanmak istifalar gerektirir.

  • seçmen22 Eylül 2022 18:50

    ACİL ERKEN SEÇİMMM. ülke bitti

  • HALK22 Eylül 2022 22:35

    Sık dişini, balkon konuşmasına doğru koşuyorsunuz. 

  • salih22 Eylül 2022 14:43

    SEDO geliyooo sedo