E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrg. Ünal'ın ifadesi ortaya çıktı!---

Org. Ünal'ın ifadesi ortaya çıktı!

Org. Ünal'ın ifadesi ortaya çıktı!
27 Temmuz 2016 - 19:49 borsagundem.com

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, darbe girişimi sırasında nasıl rehin alındığını ve darbe gecesi yaşadıklarını, mağdur sıfatıyla verdiği 5 sayfalık ifadesinde anlattı.

Org. Ünal'ın ifadesinin bir bölümü şöyle: Saat 19.30 sıralarında düğün salonunda bulunuyordum, bu saate kadar herhangi bir olumsuzluk hissetmedim. 22 kişi civarında hava generali düğünde vardı. Saat 21.30 sıralarında eşim aradı ve Genelkurmay'da görevli hava korgeneralin gözaltına alındığını söyledi. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ü aramayı planladım, Akıncı'da olduğunu biliyordum. Öztürk'ün telefonuna uzun süre ulaşamadım. Telefonla ulaşınca "ne oluyor oralarda" diye sordum, kendisi bana "ben sadece gece uçuşu olduğunu zannediyorum, araştırayım" dedi.

Saat 23.30 sıralarında silahlı ve tam kamuflajlı korumaların kapıda belirdiğini gördüm. Saat 24'e yaklaşırken tam teçhizatlı bir grup tavana ateş ederek antreye geldiler, beni ilk gelen gruba teslim ettiler. Diğer arkadaşlarımın kelepçelenmekte olduğunu gördüm.

Saat 12 sıralarında YAŞ üyesi Akın Öztürk odama uğradı, karargaha gittiğini, bu işten vazgeçmeleri gerektiğini söylediğini söyledi.

Hangi üsten uçuş olursa o üssün komutanı divanı harplik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)