E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrg. Akar'dan 18 Mart mesajı---

Org. Akar'dan 18 Mart mesajı

Org. Akar'dan 18 Mart mesajı
18 Mart 2016 - 05:17 borsagundem.com

"Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Akar'ın mesajı şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin Saygıdeğer Yakınları, Bayraklaşan kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize milletimizin vefasının ifadesi olan “Şehitler Günüö vesilesiyle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Tarih boyunca; egemenlik ve bağımsızlığını, millî birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda ödediği bedellerle destanlar yazan aziz şehitlerimiz, devletimizin varlığının güvencesi olarak milletimizin bağrında ebediyen yaşayacaktır. Bu topraklar için toprağa düşen her şehidimizin ve vücutlarının bir parçasını vatan toprağına emanet eden gazilerimizin, bu vatanı bir kere daha vatan yaptığı inancında ve bilincindeyiz. Üzerinde yaşadığımız cennet vatanımız, istiklalimiz ve ay yıldızlı şanlı al bayrağımız, onların hayatları pahasına koruyup bizlere armağan ettiği ve bizlerin de bugün şerefle taşıdığı kutsal emanetlerdir.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 101'İNCİ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN BÜYÜK GURUR VE HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ

Aziz Şehitlerimiz, Yazdığınız cesaret ve kahramanlık destanları ile yüce milletimizin hafızasına kazınan adlarınız, sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu destanlar, ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü ve güvenliği için yaptığımız bu mücadelede bizlere güç ve ilham kaynağı olmaktadır. Yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da kahraman milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, asil kanlarınızla sınırlarını çizdiğiniz kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz hatıralarınızı şükran ve minnetle anıyorum. Ruhlarınız şâd olsun. Bugün; aynı zamanda, Türk Harp Tarihinde eşsiz bir yere sahip Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın büyük gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

TSK HER TÜRLÜ TEHDİT VE TEHLİKEYİ BERTARAF EDEBİLECEK GÜÇ VE KARARLILIKTADIR

Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce, canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" dedirten aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Çanakkale’de olduğu gibi, bugün de, Çanakkale Muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu cennet vatanı armağan eden atalarımızı, özellikle son dönemde Terörle Mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımız ile 17 Şubat ve 13 Mart 2016 tarihlerinde hain terör saldırıları sonucunda yitirdiğimiz silah ve çalışma arkadaşlarımızla vatandaşlarımızı, vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli aile bireylerine şükranlarımı sunuyor, Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarına sağlık ve esenlikler diliyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)