E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrduda yedek pilot dönemi---

Orduda yedek pilot dönemi

Orduda yedek pilot dönemi
23 Kasım 2016 - 06:56 borsagundem.com

678 sayılı KHK ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının karşılanması için ‘ihtiyat pilot’ uygulaması başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kriz veya harekat dönemlerindeki pilot ihtiyacının karşılanması için ‘ihtiyat pilot’ uygulaması hayata geçirilecek. Bu kapsamda kendi istekleriyle görevden ayrılan pilotlardan gerekli şartları taşıyanlar, başka bir kurumda çalışsa bile imzalayacakları sözleşmeyle TSK’da görev alabilecek, savaş uçağı kullanabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle Milli Savunma Bakanlığınca bazı düzenlemelere gidildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na eklenen maddeyle kriz veya harekat kaynaklı ihtiyaç durumlarında kuvvet komutanlıklarının pilot ihtiyacının karşılanması amaçlandı. Buna göre, ihtiyaç halinde pilot ihtiyacının muvazzaf personel dışında harbe hazır pilotlarla karşılanabilmesi için, bu komutanlıklarda pilot olarak hizmet vermiş ve kendi istekleriyle görevden ayrılanlardan uçuş için gerekli şartları taşıyanlar, ilgili kuvvet komutanlığının teklifi ve Mili Savunma Bakanlığının onayıyla ‘ihtiyat pilot’ olarak görevlendirilebilecek.

Ayda 3, yılda 60 gün

İhtiyat pilotlara, belirli aralıklarla ayda üç iş gününden kısa olmamak ve bir sözleşme yılında toplam altmış iş gününü geçmemek kaydıyla, belirlenecek hava araçlarında ve bölgelerde görev uçuşu yaptırılacak. Bu sürede ihtiyaca göre tazeleme ve harbe hazırlığın devamı eğitimi verilecek. İhtiyat pilotlara yönelik gerçekleştirilecek mali hususlara da değinilen düzenlemeye göre, aylık görev süresi içinde toplam üç saati geçmemek üzere, ilgili kuvvet komutanlığınca kayıt altına alınan her uçuş saati başına jet pilotları için 10 bin, pervaneli pilotları için 7 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda uçuş tazminatı ödenecek. Görev yapılan her gün için ise jet pilotlarına 2 bin 500, pervaneli pilotlarına 2 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ayrıca ödeme yapılacak .

Emekli subay ve astsubaylara görev

678 sayılı KHK’ye göre emekli subay ve astsubaylar, 31 Aralık 2020’ye kadar Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı birimlerinde personel ve askeri öğrenci temin faaliyetine yönelik hizmetlerin yürütülmesi için görevlendirilebilecek. Uzman Erbaş Kanunu’na eklenen geçici maddeyle de 7’inci hizmet yılını tamamlamış ve 10’unu hizmet yılını bitirmemiş uzman erbaşlara, gerekli şartları taşımaları durumunda, yapılacak ilk astsubaylığa geçiş sınavına müracaat hakkı verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)