E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrban: Rusya NATO'ya hiçbir zaman saldıramaz---

Orban: Rusya NATO'ya hiçbir zaman saldıramaz

Orban: Rusya NATO'ya hiçbir zaman saldıramaz
23 Temmuz 2022 - 22:51 borsagundem.com

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya-Ukrayna savaşının kendi savaşları olmadığını, Macaristan'ın NATO üyesi olduğunu ve Rusya'nın kendisinden çok daha güçlü olan NATO'ya hiçbir zaman saldırmayacağını söyledi.

Macar Haber Ajansının (MTI) haberine göre Başbakan Viktor Orban, Romanya'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'nın NATO üyesi yapılmaması gibi açık güvenlik taleplerinde bulunduğunu hatırlatarak, eski ABD Başkanı Donald Trump ve eski Almanya Başbakanı Angela Merkel görevlerine devam etmiş olsalardı savaşın hiç başlamamış olacağını savundu.

Orban, Rusya-Ukrayna savaşına yönelik stratejisinin başarısız olduğunu ifade ettiği Avrupa'nın durumunu "dört lastiği de patlamış arabaya" benzeten Orban, Avrupa'nın stratejisini değiştirerek bir an önce barışın sağlanması için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Batı enerji kaynakları üzerindeki gücünü kaybetti

Viktor Orban, "Şimdi AB, Rusların ya da Ukraynalıların tarafında olmamalı, bilakis ikisinin ortasına girmeli." diye konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya'nın oluşturduğu Vişegrad Grubu Ülkeleri (V4) iş birliğini de etkilediğini vurgulayan Orban, hükümetinin, Rusya-Ukrayna savaşının iki Slav halkı arasındaki savaş olarak nitelendirdiğini, öte yandan Polonya'nın bunu kendi savaşı olarak gördüğüne işaret etti.

Batı'nın enerji kaynakları üzerindeki gücünü kaybettiğini belirten Orban, 1950'de petrol, doğal gaz ve kömürün yüzde 75'ini ABD ile Avrupa'nın kontrol ettiğini, bugün ise bu oranın yüzde 35'e düştüğünü belirtti.

Orban'dan göçmen karşıtı yorum

Orban, 2050 civarında Avrupa'nın büyük şehirlerinde Avrupa kökenli olmayan kişilerin çoğunlukta olacağını savunarak, Macarların karma ırk olmak istemediğini ve gelecek nesillerin, sürekli Avrupa'ya doğru ilerleyen İslam medeniyetinin genişlemesini sadece güneyde değil batı sınırında da durdurulması konusunda hazırlanması gerektiğini ileri sürdü.

Orban: Ortak bildiri geleneği AB'yi komik duruma düşürüyor

Macaristan'da seçimi kazan Orban'ın partisi

Orban: Avrupa Birleşik Devletleri istemiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ24 Temmuz 2022 10:27

    Neden böyle bir aptallıklar yapsın ki.rusya işi ekonomisini zora sokmadan tık tık yapmak.ama zamanı geldiğinde zaten böyle bir savaş olur ise ne rusya kalır nede hiç bir nato ülkesi adamlarda 10 000 güçlü nükleer füze varmış.

  • Bik24 Temmuz 2022 06:21

    Macaristan Başbakanı karma ırk olmak istemiyor da insanlık tarihine bakınca hibrit olmayan insan mı kalmış olabilir ki! Medeniyetler genlerden bağımsız oluşumlardır.