E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOpsiyon piyasası çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor---

Opsiyon piyasası çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor

Opsiyon piyasası çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor
28 Ocak 2021 - 11:01 borsagundem.com

Wall Street’te açığa satıştan milyarlarca dolar kaybeden riskli yatırım fonları açığa satış pozisyonlarını Avrupa’ya aktarıyor. GameStop hisselerini yükselten Reddit yatırımcılarının Avrupa’daki hamlesi ise belli değil

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in son yıllarda en iyi performans gösteren merkezli riskli yatırım fonu şirketlerinden New York merkezli Melvin Capital GameStop hisselerinin yükselişiyle birlikte açığa satış pozisyonlarından kaybettiklerini bu sebeple portföylerini yeniden konumlandırdıklarını açıkladı.

Açığa satışlara odaklanan borsa araştırmaları firması Breakout Point’in verilerine göre Melvin Capital açığa satış pozisyonlarını Avrupa firmalarında konumlandırmaya başladı.

Melvin’in video oyunu satışlarına odaklanan ABD’li perakende şirketi GameStop’taki pozisyonu sosyal medya topluluğu Reddit’teki perakende yatırımcıların hedefi haline gelmiş ve gündelik yatırımcılar hisse senedinin fiyatını desteklemişti. GameStop hisseleri yıl başından bu yana %1.600 değer kazandı ve Melvin gibi hisse senedinin düşüşü üzerine yatırım yapan büyük fon şirketlerinin pozisyonlarından çekilmesine neden oldu.

Reddit boğalarının Avrupa rallisindeki duruşları belli değil. Ancak Financial News’in haberine göre Melvin’in Avrupa’daki açığa satış pozisyonları olan Evotec’in hisse değeri %12,2, Varta’nın %27,9 ve CD Projekt Red’in hisse değeri %18,4 artış gösterdi.

Breakout Point’un Genel Müdürü Ivan Ćosović konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Melvin’in açığa satılarına odaklanıldığında açık opsiyonlar Avrupa’ya yayılıyor gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Breakout Point 25 Ocak itibariyle Melvin’in açığa satış amaçlı aldığı hisselerlerle Evotec’in %6’sına sahip olduğunu belirtti. Fon şirketinin Varta ve CD Projekt Red’teki açığa satış pozisyonları ise hisselerin sırasıyla %4’ün ve %1’ini ifade ediyor.

Melvin Capital sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada son birkaç gündür portföylerini yeniden konumlandırdıklarını ve GameStop’taki pozisyonlarını kapadıklarını açıkladı. Bu şirketin varlıklarında geçen yılın sonlarına göre keskin bir değişimin oluştuğunu gösteriyor.

Aralık ayında Polonyalı oyun şirketi CD Projekt Red’in büyük beklentilerle açıkladığı ve kusurlarla dolu olan oyunu CyberPunk 2077’i piyasaya süresinin ardından Melvin 24,7 milyon dolarlık açığa pozisyonu oluşturmuştu.

Açığa satışçılar genellikle düşük bir fiyata hisse alımı yapmak ve oluşan farkı ceplerine indirmek umuduyla değerinin düşmesini bekledikleri şirketlerin hisselerinde opsiyonlu alım gerçekleştirirler. S3 Partners’ın yaptığı analizlere göre ABD’de açığa satış pozisyonları 27 Ocak tarihinde GameStop hisselerinin yükselişiyle yaklaşık 5,5 milyar dolar kaybetti. Ancak hisse senedi üzerinde yeni açığa satış pozisyonları da girmeye devam ediyor.

Küresel borsa analizi sitesi Markets’ın Baş Borsa Analisti Neil Wilson 27 Ocak tarihinde yatırım şirketlerinin pozisyonlarında yaptıkları güncellemede Melvin’in durumunu göz önünde bulundurduklarını belirterek, “Tüm riskli yatırım fonlarının açığa satış pozisyonlarına baktığını ve buna değip değmeyeceğine karar verdiklerini düşünüyorum” yorumlarında bulundu.

“Açığa satışlar potansiyel olarak sonu gelmeyen kayıplara neden olabilir. Bu nedenle yatırım akışları alıcılardan yanaysa risk yönetimi her zaman aleyhinizedir.”

 

Wall Street’in GameStop çılgınlığının ardındaki neden

 

Gamestop hisseleri 2 kat değerlendi

 

Wall Street'te GameStop hissesi çılgınlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)