E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC+’ten yılsonunda üretim artışı beklentisi---

OPEC+’ten yılsonunda üretim artışı beklentisi

OPEC+’ten yılsonunda üretim artışı beklentisi
01 Temmuz 2021 - 13:52 borsagundem.com

OPEC+'nın Ağustos-Aralık döneminde üretimi 2 milyon varil artırması bekleniyor

OPEC+ Bakanlar Ortak İzleme Komitesi'nin bugün yapmakta olduğu toplantıdan piyasa beklentilerinin altında bir üretim artışı kararı çıkması bekleniyor.

OPEC+ kaynaklarının verdikleri bilgilere göre, Suudi Arabistan ile Rusya üretim artırımı konusunda ön anlaşmaya vardılar.

OPEC+'nın Ağustos ayından itibaren yılsonuna kadar her ay üretimi günlük 500 bin varilden daha az artırmaya kararı alacağını ifade eden kaynaklara göre, Ağustos-Aralık döneminde üretim toplamda 2 milyon varil/gün civarında artırılacak.

OPEC+ arzın azaltılması amacıyla yapılan anlaşmasının başında 9,7 milyon varil/gün olan üretim kısıntısını önce 7,7 varil/güne bu yıl Nisan ayında aldığı karar ile kademeli olarak 5,8 milyon varil/güne indirmişti. Bugün üretimin 2 milyon varil/gün daha artırılması kararı alınır ise, OPEC+  üyelerinin 2022 Ocak öncesinde toplan üretim kısıntısı 3,8 milyon varil/güne inecek.

Altında teknik hala zayıf

Petrol fiyatları OPEC+ toplantısı öncesi yükseliyor

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)