E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC'ten petrol fiyatı açıklaması---

OPEC'ten petrol fiyatı açıklaması

OPEC'ten petrol fiyatı açıklaması
16 Mart 2023 - 16:13 borsagundem.com

OPEC+, petrol fiyatlarındaki düşüşü finansal kaynaklı olarak gördüğünü açıkladı.

OPEC+'in petrol üretici grubundan dört delege Reuters'e verdiği demeçte, bu hafta petrol fiyatlarında bir yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine gerilemesinin arz ve talep arasındaki herhangi bir dengesizlikten değil finansal korkulardan kaynaklandığını söylerken, piyasanın istikrar kazanmasını da beklediklerini ifade etti.

Petrol çarşamba günü 15 ayın en düşük seviyesine geriledi ve Brent ham petrolü, bankacılık krizinin bulaşabileceği endişeleriyle varil başına 72 doların altına düştü. Credit Suisse'e İsviçreli düzenleyiciler tarafından finansal cankurtaran simidi atmasının ardından Perşembe günü ham petrol fiyatları istikrar kazandı.

Delegelerden biri, "Tamamen mali odaklı ve petrol arzı ve talebiyle hiçbir ilgisi yok. OPEC+, durumun 'yakında normale döneceği' beklentisiyle 'büyük olasılıkla bekle ve gör' konumunda" dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Rusya ve diğer müttefiklerden oluşan OPEC+ üretici grubundan diğer üç delege de benzer açıklamalar yaptı.

OPEC+'nın petrol üretim politikasını değiştirmemesi bekleniyor

 

OPEC, küresel büyüme beklentilerini yükseltti

 

OPEC'in petrol üretimi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)