E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOPEC'in tedarik artışı karşısında petrol talebi zayıf---

OPEC'in tedarik artışı karşısında petrol talebi zayıf

OPEC'in tedarik artışı karşısında petrol talebi zayıf
28 Ekim 2020 - 13:30 borsagundem.com

Suudi Aramco Başkanı ve CEO'su İbrahim al-Buainain, OPEC+'ın ocak ayında uygulayacağı tedarik artışı karşısında talebin zayıf kaldığını söyledi.

Suudi Aramco Başkanı ve CEO'su İbrahim al-Buainain, Petrol İhraç Eden Ülklere Örgütü ve Müttefikleri'nin (OPEC+) ocak ayı için verdiği tedarik artışı kararının talep cephesinde karşılık görmediğini ve talebin tedarik artışı karşısında zayıf seyrine devam ettiğini açıkladı.

Çin'in petrol talebinin yılın dördüncü çeyreğinde ve 2021 yılının ilk dört ayında "güvenilir" düzeyde kalacağını söyleyen al-Buainain, Çin'in ekonomisinin KOVID-19 krizi ardından büyüme gösterdiğini, ancak bunun yanında dünyanın geri kalanının negatif bölgede kaldığına işaret etti.

"Pek çok petrol rafinerisinin yüzde 50 ila yüzde 60 kapasite ile çalıştığını ve kayda değer sayıda rafinerinin de kapatıldığını görüyoruz" diyen al-Buainain, bu durumda petrol üretiminin sürdürülebilir olmadığını belirtti.

Petrol, stoklarla yükselişini durdurdu

 

Libya'daki petrol sahaları artık aktif

 

ABD'nin ham petrol stokları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)