E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOPEC+ ülkeleri anlaşmaya varamadı---

OPEC+ ülkeleri anlaşmaya varamadı

OPEC+ ülkeleri anlaşmaya varamadı
29 Kasım 2020 - 22:54 borsagundem.com

OPEC+ bakanlarının katıldığı panelde, Ocak ayında planlanan üretim artışının ertelenmesi konusunda bir anlaşmaya varılamadı. Çözüme ulaşmayan konu, grup üyelerinin bir araya geleceği Pazartesi günkü toplantıya kaldı

Bir delegeye göre Pazar günü gerçekleştirilen çevrim içi toplantıda çoğu katılımcı üretim kısıntılarının gelecek yılın ilk çeyreğinde mevcut seviyelerde korunmasını destekliyor.

Ayrıca delegeye göre Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak planlanan arz artırımlarının ertelenmesinden yana duruş benimserken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kazakistan karşı yönde görüş bildirdi.

OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerden oluşan 23 üyeli topluluk dünyanın ham petrol üretiminin yarısından fazlasını karşılıyor. Grup, pandemi esnasında petrol talebinde yaşanan tarihi çöküşü dengelemek için büyük miktarda arz kısıntısına gitmişti. Sonrasında ise küresel ekonomik toparlanmayla birlikte 2021 başında kısıntıların bir kısmının geri alınması planlanıyordu.

Anlaşmanın önümüzdeki hafta revize edilmemesi durumunda, halihazırda durdurulmuş olan üretimin günlük 1.9 milyon varillik kısmı yeniden devreye alınacak.

Suudi Arabistan ve Rusya, bu hafta sonu görüşmek üzere OPEC+ ülkelerinin bir kısmına son dakika toplantı çağrısında bulunmuştu. İki büyük petrol üreticisi ülkenin hedefi Pazartesi ve Salı günü gerçekleştirilecek toplantıda varılacak nihai karar öncesinde fikir birliğini güçlendirmek.

Grubu takip edenler, talebe ilişkin belirsizliğin devam etmesinden dolayı OPEC+ grubunun üretimi birkaç ay daha mevcut miktarlarda sürdürmesini bekliyor. Ancak mevcut üretimin sürmesi yönünde karar alınması, Irak, Nijerya ve BAE'nin dile getirdiği itirazlardan dolayı kesin olmaktan uzak.

Sürpriz çağrı: OPEC+ toplantısı

Kuzey Akım 2 projesi çalışmaları tekrar başlıyor

Büyüme rakamları yarın açıklanacak

The Economist'in 2021 kehanetleri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)