E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC+ toplantısı öncesi petrol fiyatları yükseldi---

OPEC+ toplantısı öncesi petrol fiyatları yükseldi

OPEC+ toplantısı öncesi petrol fiyatları yükseldi
01 Mart 2021 - 12:43 borsagundem.com

OPEC+'nın 4 Mart'ta yapacağı toplantı öncesinde uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yükseldi.

ABD'de Biden'in 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni korona virüs teşvik paketinin Temsilciler Meclisi'nden geçme ve global ekonomik büyümeye yönelik beklentilerin güçlenmesi petrol fiyatlarına destek veriyor.

ICE'de Mayıs vadeli Brent petrolü Cuma gününe göre 1,15 dolar artışla 65,57 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Batı Teksas petrolü ise 1,06 dolar yükselişle 62,56 dolar/varil seviyesinde.

DNB Markets analistleri ayrıca, İran'ın ABD ve AB ile resmi olmayan müzakereler yapılması teklifini reddetmesinin İran petrolünün daha yoğun şekilde piyasaya dönmesi olasılığını azalttığını ve bunun da petrol fiyatlarına destek verdiğini belirtiyorlar.

Piyasalarda asıl yönü ise 4 Mart'ta yapılacak OPEC toplantısı belirleyecek. Bu toplantıda üretimin en az 500 bin varil/gün artırılması bekleniyor. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan'ın arzı gönüllü olarak kısmaya devam edip etmeyeceği de takip edilecek.

Altın fiyatları tahvilleri izliyor

Petrolde yardım paketi düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)