E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC “sanal” olarak toplanıyor---

OPEC “sanal” olarak toplanıyor

OPEC “sanal” olarak toplanıyor
03 Nisan 2020 - 13:48 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump’ın üretimi kısma talebi sonrası OPEC ve OPEC+ ülkeleri sanal olarak 6 Nisan'da toplanacak.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile telefonla yaptığı konuşmanın ardından, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretimini yaklaşık 10 milyon varil düşürmelerini beklediğini söylemesinin ardından OPEC ve OPEC+ ülkeri sanal toplantı kararı aldı.

Azerbaycan Enerji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, OPEC ile OPEC dışı ülkelerin petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak için 6 Nisan'da video konferans yoluyla toplantı yapılacağını söyledi.

Petrol fiyatları fırladı

Trump'ın Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretimi 10 milyon varil ya da daha fazla düşüreceğine ilişkin tweet'inin ardından yaklaşık yüzde 25’ten fazla yükselen petrol fiyatları daha sonra Rusya’nın masada ABD olmadan anlaşmayı kabul etmeyecegi haberleri üzerine bir miktar geri çekildi.

Bugüne geldiğimizde ise (OPEC) ve diğer OPEC+ ülkelerinin yakında toplanabileceğine ilişkin haberlerin gelmesi üzerine petrol fiyatları %8 yükseldi.

Korona virüs, dolar ve petrolde sert yükseliş sonrası piyasalar

Akaryakıta zam geliyor

Borsada yönü petrol fiyatı belirleyecek

ABD borsaları petrol fiyatlarıyla yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biri03 Nisan 2020 18:24

    Hiç bir hesap gerçek değil Allah ın hesabı dışında.Bu dönemde bütün veriler yalnış panik var panik Sabırla bekleyen kazanır SATAN SATTI....Alacak olanda senin olduğun yerden başlar

  • ekonomist/stratejist03 Nisan 2020 15:02

    Son dakika Rusya petrol arzının düşürülmesi konusunda anlaşmaya varmış. Hadi hayirli olsun Stagflasyonumuz. Bir bu eksikti patlasin işsizlik patlasin enflasyon patlasin dolar..Çok sıkıntılı günlere girdik

  • mehmet03 Nisan 2020 16:34

    borsadaki hisse senetlerine nasıl yansır bu olay ?

  • ekonomist/stratejist03 Nisan 2020 14:38

    Dünyanın en büyük patronu ve hegemon gücü ABD ne diyorsa onu yapacak OPEC. Suudi Arabistan da üretimi kesmek istiyordu Rusya'yı da şantajla yanına çektiler Rusya daha fazla dayanazmadı zaten. Bir de küresel resesyonun yaşandığı bir dönemde petrole ihtiyaç yok. Petrol fiyatların yükselmesi bize negatif yansıyacak Stagflasyona hazır olun beyler bayanlar..Maliyet itişli yüksek bir enflasyon ve akabinde yüksek işsizlik olacak..Ben işsizliğin bu ortamda en az %35 bekliyorum genç işsizlik %40 ve üstü olma ihtimali yüksek.