E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC: Petrol fiyatı temelde jeopolitik nedenlerle artıyor---

OPEC: Petrol fiyatı temelde jeopolitik nedenlerle artıyor

OPEC: Petrol fiyatı temelde jeopolitik nedenlerle artıyor
22 Nisan 2022 - 08:11 borsagundem.com

OPEC, Uluslararası Para Fonu'nun yürütme kuruluna yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki artışın büyük ölçüde Ukrayna krizinden kaynaklandığını belirtti

OPEC, Uluslararası Para Fonu'nun yürütme kuruluna yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki artışın büyük ölçüde Ukrayna krizinden kaynaklandığını belirterek üretici grubun arz artışı için daha fazla adım atmayacağına yönelik bir işaret daha verdi.
 
Uluslararası Para ve Finans Komitesi'ne (IMFC) yapılan açıklamada OPEC, küresel gösterge Brent ham petrolünün fiyatının 2021'in son üç ayına göre yaklaşık 18 dolar artarak ilk çeyrekte ortalama varil başına 98 dolar civarında olduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Petrol fiyatları, özellikle bu yıl Mart ayında yükselişteydi ... esas olarak Doğu Avrupa'da artan jeopolitik gerilimler ve bunun ticaretteki bozulmalar arasında büyük petrol arzı kıtlığına yol açabileceği endişeleri nedeniyle." ifadeleri yer aldı.

IMFC, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yönetim Kurulu'nun bahar toplantılarının bir parçası.

Avusturya, Rusya'dan petrol ithalatını askıya aldı

 

Petrol arz riski etkiyle yükseldi

 

JP Morgan’dan petrol tahmini: 185 doları görebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)