E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC dönem başkanından üretimde temkinli artırım çağrısı---

OPEC dönem başkanından üretimde temkinli artırım çağrısı

OPEC dönem başkanından üretimde temkinli artırım çağrısı
15 Aralık 2020 - 15:24 borsagundem.com

OPEC'in dönem başkanı Cezayir Enerji Bakanı Abdelmajid Attar, "Petrol fiyatlarında pozitif sinyallere ve önemli iyileşmeye rağmen bence çok temkinli olmalıyız." dedi

OPEC grubunun başkanı petrol üreticilerinin gelecek yılın başında arz artışı için acele etmemeleri gerektiğini yineleyerek, koronavirüsün devam eden etkisinden dolayı enerji talebinin hala kırılgan olduğunun altını çizdi.

OPEC'in dönem başkanı Cezayir Enerji Bakanı Abdelmajid Attar, OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin ham petrol üretimini Nisan ayına kadar günlük 2 milyon varil artıracağının bir garantisi olmadığını dile getirdi. Grup, üretimin kademeli olarak söz konusu seviyelere çıkarılması konusunda bu ayın başında uzlaşmaya varmıştı.

Brent petrol Kasım başından beri yüzde 33'ten fazla yükselerek varili 50 dolar civarına geldi. Bu güçlü yükselişte hükümetlerin aşı tedarikine ilişkin gelişmeler etkili oldu. Buna karşın petrol fiyatları yılbaşından beri yüzde 24 aşağıda. Ayrıca ABD'de ve Avrupa'nın bazı kısımlarında artan vakalarla birlikte kapanma önlemlerinde de sıkılaşmaya gidiliyor.

Salgın kısıtlamaları altın fiyatlarını destekliyor

Dolar ve euro yatay seyirde

BİST, o işlemlerden 1 sene daha ücret almayacak!

Fitch, Türk bankalarının görünümünü değiştirecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)