E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC+ belirsizliği petrol piyasasını tedirgin ediyor---

OPEC+ belirsizliği petrol piyasasını tedirgin ediyor

OPEC+ belirsizliği petrol piyasasını tedirgin ediyor
13 Temmuz 2021 - 11:48 borsagundem.com

IEA'ya göre  OPEC+ belirsizliği ve virüs varyantlarından duyulan endişeler petrol piyasasının aklından çıkmıyor

IEA, OPEC+'nın Ağustos ayı için üretim kısıntısını hafifletme konusunda anlaşmaya varamamasının petrol piyasasında yatırımcıların hem yetersiz arz hem de arz fazlalığı endişelerini bir arada yaşamalarına yol açığını bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bugün yayınladığı aylık raporda, OPEC+ üyelerinin arz konusunda bir anlaşmaya varamamalarının kısa vadede petrol arz açığının derinleşmesine yol açabileceği endişelerini gündeme getirdiğini belirtti. Global petrol piyasasının şu anda pandeminin başındaki arz bolluğu sırasında oluşturulan stokları kullandığını belirten IEA, üçüncü çeyreğin stoklardan son 10 yılda en çok petrol çekilişinin yaşandığı dönem olma potansiyeli taşıdığını vurguladı,

Bununla birlikte petrol piyasasının geçtiğimiz yıllarda yaşanan fiyat savaşını da aklından çıkaramadığına işaret eden IEA, OPEC+'da anlaşmazlığın petrolde bir pazar savaşına yol açması olasılığının piyasanın üzerinde sallanmakta olduğunu da belirtti.

OPEC+ belirsizliğin sürmesi halinde petrol piyasasında oynaklığın devam edeceğini öngören IEA, oynaklığın ne üreticilerin ne de tüketicilerin çıkarına olmadığını vurguladı.

IEA raporunda 2021 yılı için petrol talebi büyüme tahminini 5,4 milyon varil/gün olarak koruyan IEA, 2022 için talepte büyüme beklentisini isbe 100 bin varil/gün azaltarak 3 milyon varil/güne indirdi.

2021 yılında OPEC dışı petrol arzında artış beklentisinin 60 bin varil/gün artırakak 770 bin varil/güne çıkaran IEA, 2022 için beklentisin 1,6 milyon varil/gün artış olarak korudu.

Dünyada ve Türkiye’de ana tema enflasyon

Avrupa borsaları, İngiltere hariç düşüşle açıldı

Altında 1.800 üzerinde tutunma çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)