E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnümüzü görmeye çalışıyoruz---

Önümüzü görmeye çalışıyoruz

Önümüzü görmeye çalışıyoruz
18 Temmuz 2013 - 07:25 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke, yüksek faiz oranlarının konut piyasasını etkileyip etkilemeyeceğini görmeye çalıştıklarını açıkladı

FED Başkanı Ben Bernanke, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı yarıyıl sunumunda ABD Kongresi'nin ekonomik büyümenin yavaşlaması pahasına kısa vadeli bütçe kesintilerine çok fazla odaklı olduğunu söyledi.
Bernanke sunumunda, "Benim Kongre'ye önerim, kısa vadede biraz daha az sınırlayıcı olasılıkları değerlendirmeleri ve uzun vadede  sürdürülebilir bir yolda olmamızı sağlayacak daha fazla adım atmaları" diye konuştu.
Bernanke, Kongre Bütçe Ofisi'nin zorunlu harcama kesintileri ve yüksek vergilerin ekonomik büyümeyi frenlediği, GSYH'da büyümeyi yüzde 1.5 civarında azalttığı yönündeki tahminini not ettiklerini de belirtti.
FED Başkanı Ben Bernanke, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı yarıyıl sunumunda FED'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programının ne zaman sona erdirileceğinin belirlenmesinde yön gösterici, eşik olarak yüzde 7 işsizlik oranının belirlenmesinin Federal Açık Piyasa Komitesi üyesi FED yetkilileri arasında geniş destek bulduğunu söyledi.
Finansal Hizmetler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtlayan Bernanke, "Tahvil alım programının geleceği konusundaki plana ve yüzde 7 işsizlik oranının ekonomide nasıl bir iyileşme etde etmeye çalıştığımızın göstergesi olarak kullanılmasına geniş bir destek var" diye konuştu.
Bernanke ayrıca yüzde 7 işsizlik oranının FED'in hedefi olmadığını, sadece istihdam piyasasında görülmek istenen iyileşmenin miktarı için bir gösterge olduğunu vurguladı.
FED Başkanı Ben Bernanke, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı yarıyıl sunumunda, FED'in konut piyasasında yaşanan toparlanmanın duraksamasına, bocalamasına izin vermek niyetinde olmadığını söyledi.
Finansal Hizmetler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtlayan Bernanke, mortgage faizlerinde yaşanan son artışların FED'in yakından izleyeceğini ve bu hareketlerin konut piyasasına ne etkiler yapacağını görmeye çalışacağını belirnirken, FED'in konut piyasasında görmek istediği şeyin büyümenin devam etmesi olduğunu vurguladı.
Bernanke, FED'in mortgage faizlerinde yaşanan artışların konut piyasasında toparlanma sürecine zarar verdiği tespitinde bulunması halinde, para politikasında ek tedbirler almaya ihtiyaç olabileceğini de ifade etti.
FED Başkanı Ben Bernanke sunumunda, ABD ekonomisinin uzun vadede yüksek enflasyon riski yaratmadan yüzde 5'in üzerinde bir işsizlik oranını başarabileceğine inandığını söyledi.
Bernanke yaptığı açıklamada, hali hazırda yüzde 7.6 olan işsizlik oranının yüzde 2'lik kısmının konjonktürel faktörlerden kaynaklandığına inandığını belirterek, "Kriz döneminde, işsizliğin yapısal bileşenlerinin çok fazla arttığı konusunda fazla kanıt görmedik. Ekonomistler, uzun süre iş bulamayan insanların istihdam edilemez duruma geleceklerinden endişe ediyorlar, ancak ABD ekonomisi için ana problem bu değil. Bize, yüzde 5'lerde bir yerde işsizlik oranını hala yakalayabilir gibi geliyor" diye konuştu.
FED Başkanı Ben Bernanke, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı yarıyıl sunumunda, ABD Hazinesi'nin bu yıl daha ay yeni tahvil ve bono ihracı gerçekleştirmesi halinde, bunun FED'in varlık alım programını etkilemeyeceğini söyledi.
Bernanke yaptığı açıklamada, "Bizim içim önemli olan FED'in elindeki Hazine kağıtlarının toplam içindeki payı, yeni ihraçlar içindeki payı değil" diye konuştu.
ABD Hazine Bakanlığı Mayıs ayında yaptığı açıklamada ekonominin güçlenmeye devam etmesinin gelirleri artırması halinde bu yıl daha az kısa vadeli menkul kıymet ihraç edebileceğini ifade etmişti.
FED Başkanı Ben Bernanke, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı yarıyıl sunumunda, FED'in ayda 85 milyar Dolar tutarında tahvil alım programının büyük olasalıkla vergi mükellefleri için kar sağlayacağını söyledi.
Bernanke yaptığı açıklamada, makul faiz oranlarını ile alınan bu tahvillerin, sonunda vergi mükellefleri için karlı bir politika olacağına inandığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)